VEST: o tumoră ovariană de 4.5 kilograme a fost extrasă de la o pacientă de 32 de ani, însărcinată în 14 săptămâni

O tumoră ovariană de 4,5 kilograme a fost extrasă de către o echipă de medici de la Spitalul Judeţean Arad, de la o pacientă în vârstă de 32 de ani, însărcinată în 14 săptămâni.

O echipă medicală coordonată de dr. Adrian Popa, medic primar obstetrică-ginecologie a extras o tumoră de 4,5 kilograme de la o pacientă în vârstă de 32 de ani şi aflată în aproape 14 săptămâni de sarcină. Pacienta s-a prezentat la spital cu o tumoră ovariană, dreaptă, voluminoasă, care punea în pericol atât viaţa mămicii, cât şi a fătului. Intervenţia a fost efectuată conform criteriilor IOTA (International Ovarian Tumor Analysis), iar postoperator,evoluţia mamei şi a bebeluşului au fost favorabile, aceasta fiind externată”, au transmis luni, reprezentanţii Spitalului Judeţean Arad.

Echipa medicală care a realizat intervenţia a fost formată din: Dr.Adrian Popa medic primar Obstetrică-Ginecologie, Dr.Cristina Onel medic specialist Obstetrică-Ginecologie, Dr.Bianca Panda medic rezident Obstetrică-Ginecologie, Dr.Alina Popa medic primar Anestezie şi Terapie Intensivă, Mona Mihalcovici asistentă medicală principală instrumentară, Erzsebet Kiss asistentă medicală principală ATI.

Foto: arhivă

3 focare de Covid-19 active în Timișoara

Direcția de Sănătate Publică Timiș anunță că la aceasta dată, la nivelul județului, sunt 3 focare de Covid-19 active și se află în supraveghere epidemiologică. A fost închis focarul de…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole