VEST: nouă schemă de furt – un bărbat a rămas fără banii din casă după ce a primit în locuință o femeie și un copil care au cerut un pahar cu apă

Polițiști de la Poliția Municipiului Reșița au fost sesizați de un bărbat de 55 de ani despre faptul că i s-au furat 800 de lei din locuință.

Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că luni seara, în jurul orei 19.00, în locuința bărbatului ar fi intrat o femeie, însoțită de un copil, pe care bărbatul i-ar fi primit în locuință pentru a le oferi un pahar cu apă. Persoanele ar fi rămas în locuința bărbatului aproximativ 15 minute, iar în dimineața zilei următoare, bărbatul de 55 de ani a observat lipsa banilor pe care îi ținea într-un dulap și lipsa portofelului cu documente personale. În urma cercetărilor efectuate, ieri, polițiștii au identificat o femeie de 31 de ani, din Reșița, bănuită de comiterea faptei, persoană care l-ar fi abordat pe bărbat, pe stradă, deplasându-se cu acesta și cu fiul ei, minor, la locuința bărbatului, de unde ar fi sustras bunurile“, a transmis IPJ Caraș-Severin.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz, pentru săvârșirea infracțiunii de furt, în vederea recuperării prejudiciului și tragerii la răspundere penală a persoanelor vinovate.

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracțiuni, recomandăm precauție în momentul în care persoane necunoscute încearcă să vă câștige încrederea și vă cer ajutorul, invocând situații menite să atragă mila.  Pot fi metode perfide de a valorifica buna intenție a oamenilor altruiști.  Atragem atenția asupra situațiilor de acest fel și îi îndemnăm pe cei vulnerabili să nu creadă în împrieteniri fictive, atunci când sunt abordați de străini în locurile publice! Dacă ajungeți să vă confruntați cu astfel de cazuri, rețineți cât mai multe detalii și semnalmente ale persoanelor care vă abordează!  Sesizați Poliția când aveți date despre astfel de persoane sau victime ale unor astfel de infracțiuni!“, mai arată IPJ Caraș-Severin.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole