VEST: masacru pe câmpurile din Timiș şi Arad – zeci de cadavre de căprioare, iepuri şi vulpi, găsite moarte din cauza substanțelor pentru combaterea rozătoarelor

Zeci de cadavre de căprioare, iepuri şi vulpi au fost găsite pe un câmp care se întinde în judeţele Timiş şi Arad, iar administratorii fondului cinegetic afirmă că au fost găsite şi substanţe pentru combaterea rozătoarelor.

Animalele moarte au fost găsite pe fondul de vânătoare de la Gelu, aflat pe teritoriul a două judeţe, Timiş şi Arad.

Din primele verificări, se pare că animalele au consumat substanţele puse de agricultori pentru combaterea rozătoarelor.

Fondul de vânătoare este Gelu, care administrativ ţine de Secusigiu din Arad. 30 de căprioare sunt puţine. Eu zic că minim 50 găsim astăzi. Noi bănuim… am şi găsit peleti puşi pentru şoareci, doar că distrubuirea lor a fost neconformă, nu în galerii, cum prevede legislaţia. Acum suntem cu Garda de Mediu, Serviciul Criminalistic, adunăm crotalieni, pentru recoltarea de probe, să trimitem la Bucureşti pentru examenul toxicologic. Ca şi suprafaţă, eu zic că sunt vreo 1000 de hectare, iar terenurile sunt pe diverşi proprietari. S-au luat coordonate şi mâine o să se verifice la Registrul Agricol, să vedem cine le cultivă. Momentan am mai găsit o vulpe şi trei iepuri”, a declarat Cristian Andrasiu, directorul Fondul cinegetic Gelu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole