VEST: droguri distribuite la un festival de muzică – pastilele de ecstasy erau ascunse în jucării de pluş

Un bărbat a fost arestat preventiv, iar doi minori sunt cercetaţi sub control judiciar de către procurorii DIICOT Arad într-un dosar de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic de droguri de risc şi mare risc, în formă continuată.

Conform informaţiilor transmise, vineri, de DIICOT şi IGPR, în cauză s-a reţinut faptul că, în iulie, inculpatul major a introdus pe teritoriul ţării, disimulată într-o jucărie de pluş, cantitatea de 1.000 de comprimate de ecstasy, în scopul comercializării, inclusiv pe parcursul festivalului de muzică organizat în municipiul Arad, în perioada 07-10 iulie.

De asemenea, inculpatul major, cu sprijinul inculpaţilor minori, a comercializat, în mod repetat, diferite cantităţi de comprimate ecstasy, pentru sume cuprinse între 500 şi 4.000 de lei„, arată anchetatorii.

În acest dosar au fost efectuate nouă percheziţii domiciliare pe raza judeţului Arad, fiind identificate şi ridicate 760 de comprimate ecstasy, cantităţi de droguri de risc şi mare risc (canabis şi 3-CMC), 3 cântare electronice de mare precizie şi un grinder, o puşcă de vânătoare calibru 4,5 mm şi 28 de cartuşe calibru 12 mm, 3 telefoane mobile şi sumele de 19.978 lei, 2.200 euro, 80 lire sterline şi 100 de franci elveţieni.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţişti din cadrul SCCO Arad.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul BCCO Timişoara şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT – Structura Centrală şi Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole