VEST: atenție de unde mâncați produse din pasăre – controale sporite în urma unor focare de gripă aviară în Ungaria

Autorităţile din Arad instituie filtre pe toate drumurile din zona de frontieră cu Ungaria, pentru a verifica transporturile de ouă, carne şi păsări vii, pe fondul evoluţiei unor focare de gripă aviară în ţara vecină.

Directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad, Marcel Roşu, a declarat luni, că transporturile cu risc sunt verificate imediat ce intră în ţară, pentru a se evita aducerea de produse din zonele în care există focare.

Începând din această săptămână, organizăm filtre pe drumurile din apropiere de graniţă, împreună cu alte instituţii ale statului, pentru a verifica atât documentele de provenienţă, cât şi condiţiile de transport. Sunt vizate toate transporturile de ouă, carne, produse din carne de pasăre şi păsări vii, pentru a evita apariţia gripei aviare în judeţ„, a declarat Marcel Roşu.

El a precizat că în momentul de faţă nu există interdicţie de a fi introduse în ţară aceste produse, decât în cazul celor care provin din zonele în care există focare de gripă aviară.

Gripa aviară a fost detectată în ultimele două luni în mai multe provincii ale Ungariei, de la graniţa cu România până la cea cu Austria.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole