Castelul de Apă din Iosefin: se montează liftul care va duce vizitatorii spre una dintre zonele de expoziții

Vara viitoare Castelul de Apă din Iosefin ar trebui să fie reabilitat complet și vă așteptăm să descoperiți și voi minunata panoramă.

Șantierul de la Castelul de Apă continuă. Lucrările se concentrează, în această perioadă, tot pe partea interioară. Am ajuns în faza în care se montează liftul care va duce vizitatorii spre una dintre zonele de expoziții“, se arată într-o comunicare publică.

Totodată, se caută amintiri vechi cu Castelul de Apă

În cei peste 100 de ani de când străjuiește Iosefinul, Castelul de Apă a devenit unul dintre punctele de reper ale cartierului, martor tăcut al întâmplărilor și al oamenilor acestuia. Încercăm să-i rescriem povestea și avem nevoie de sprijinul vostru. Dacă ați locuit în Iosefin, dacă aveți fotografii uitate prin sertare sau prinse în albume de familie, dacă știți povești sau cunoașteți oameni din viața cărora, într-un fel sau altul, Castelul de Apă a jucat un rol important, dați-ne de știre: lăsați-ne comentarii sau trimiteți-ne mesaje private. Ne folosește fiecare informație venită de la voi. Ea se va adăuga, ca într-un mare puzzle, documentării noastre. La final vom adăuga această poveste istoriei deja bogate a Timișoarei. Pentru ca generațiile care vin să nu uite“, mai arată sursa citată.

Proiectul „Refuncționalizare imobil pentru Centru Cultural – Turn de Apă, Iosefin” este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, în Programul RO-Cultura. El este implementat de Primăria Municipiului Timișoara, în calitate de promotor de proiect, alături de Asociația Prin Banat, în calitate de partener.

Societatea Drumuri Municipale Timișoara angajează

Societatea Drumuri Municipale Timișoara S.A. angajează: ·  Laborant încercări fizio-mecanice pentru lucrări drumuri; ·  Șef formație (pentru lucrări amenajare, întreținere și reparații drumuri); ·  Arhivar; ·  Sudor; ·  Strungar; · …

Recomandările noastre

Cele mai citite articole