USR Timiș susține că senatorul PNL Alina Gorghiu este implicată într-o mafie imobiliară care a trecut la amenințări și loviri – un consilier local și-a dat demisia

Buletin de Timișoara vă informa într-un articol din 19 ianuarie că senatorul penelist Alina Gorghiu a decis să se stabilească definitiv la Mogoșoaia, într-un complex imobiliar construit ilegal. Cel puțin aceasta era părerea celor de USR Timiș.

Miza, conform celor de la USR, ar fi un tun imobiliar de miliarde de lei pus la cale de primarul din Mogoșoaia, Ilfov, una dintre comunele periurbane ale Bucureștiului și teritoriu al mafiei imobiliare, un fel de Giroc.

“Paul Precup, primarul PNL al comunei Mogoșoaia, a modificat regulamentul de funcționare al Consiliului Local pentru a-și oferi majoritatea de care are nevoie pentru a expropria și trece în proprietatea Primăriei 1.200 de hectare de teren arabil. Pe teren ar urma să se construiască un uriaș proiect imobiliar, într-o zonă denumită „Sectorul Zero”. Sectorul Zero ascunde însă interese imobiliare și încălcări grave ale legislației. La mijlocul lunii decembrie, primarul a declanșat procedura de expropriere a 328 de hectare de teren, deținute de 276 de proprietari. Aceștia ar urma să fie despăgubiți cu 1,7 euro/mp de teren, în condițiile în care terenurile din Mogoșoaia pot valora și de peste 30 de ori mai mult. Primăria le-a transmis proprietarilor că, dacă nu sunt de acord cu suma oferită, pot să cedeze benevol 39% din suprafața pe care o dețin și vor primi restul de 61% în altă parte a comunei“, preciza filiala partidului.

Alina Gorghiu printre proprietari

“Printre proprietarii de terenuri din Mogoșoaia care sunt de acord cu acest troc dubios se numără senatoarea PNL Alina Gorghiu, împreună cu părinții ei, Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal (PNL), Ionel Șcrioșteanu – secretar de stat la Ministerul Transportului (PNL) și Tudor Precup – fiul minor al primarului Mogoșoaiei Paul Precup (PNL). USR se opune acestui plan pentru că nu se explică de ce se începe exproprierea fără planuri clare, nu se știe ce se va întâmpla cu terenurile, odată ce devin ale primăriei, nu există un plan urbanistic. Primarul Precup dorește ca terenul expropriat să fie oferit dezvoltatorilor pentru a construi ansambluri rezidențiale cu blocuri de 10 etaje, magazine, un spital, un campus universitar și un parc de agrement – pe scurt, un oraș nou, construit de la zero, în care ar urma să locuiască 80.000 de persoane. Toate acestea în timp ce, cei 8.000 de locuitori ai comunei pe care o administrează de 17 ani nu au creșe, trotuare pietonale și străzi asfaltate. Ca orice tun imobiliar, totul este în ceață și lăsat la voia întâmplării, singur lucru clar fiind câștigurile PNL-iștilor“, menționa USR Timiș.

Săptămâna acesta scandalul de la Mogoșoaia, care va rămâne în memoria colectivă cu primarul ieșit la tablă în fața consilierilor locali pentru a calcul cât înseamnă majoritate de două treimi, deoarece nu avea voturile necesare pentru a aproba Proiectul de HCL, a escaladat alungându-se la amenințări și loviri.

“Colega noastră Felicia Ienculescu Popovici, consilieră locală în Mogoșoaia, a fost intimidată fizic și verbal în ședința de Consiliu Local. „Te las în scaunul cu rotile, chiar dacă ajung la pușcărie”, a amenințat-o un consilier PNL, care a întrebat-o dacă are soț și copii. Felicia a fost agresată de doi consilieri, ambii bărbați. Miza: un tun imobiliar de miliarde de lei pus la cale de primarul din Mogoșoaia Ilfov, una dintre comunele periurbane ale Bucureștiului și teritoriu al mafiei imobiliare, un fel de Giroc. USR a denunțat tunul imobiliar supranumit „sectorul zero” de care ar urma să beneficieze și senatoarea PNL de Timiș, Alina Gorghiu. USR, la Timișoara, București, în toată România, acolo unde avem consilieri locali a stricat consensul mafiot între vechile partide. De asta suntem atacați zi de zi, amenințați, sabotați și trebuie să dispărem: pentru că le punem în pericol afacerile de partid pe banii voștri“, se arată într-un comunicat al celor de la USR Timiș, de joi, 27 ianuarie.

Vineri, 28 ianuarie, liderii USR au făcut o acțiune fără precedent

Liderii USR Dacian Cioloş, Anca Dragu, Dan Barna şi Cătălin Drulă au participat, vineri după-amiază, la şedinţa Consiliului Local Mogoşoaia, în semn de solidaritate cu Felicia Ienculescu-Popovici.

„Particip la şedinţa Consiliului Local Mogoşoaia, unde am venit împreună cu mai mulţi colegi să o susţinem pe colega noastră”, a scris Cioloş pe Facebook.

„În semn de solidaritate cu colega noastră Felicia Ienculescu-Popovici suntem prezenţi la şedinţa Consiliului Local Mogoşoaia. Cîţu, mai e încă membru PNL consilierul vostru care ameninţă femei cu schilodirea? Înţeleg că PMP a propus excluderea consilierului lor. Dacă se şi concretizează, e singurul gest normal în situaţia dată”, a scris Cătălin Drulă pe aceeaşi reţea de socializare.

„Suntem aici ca să transmitem un mesaj ferm: România nu tolerează violenţa şi bădărănia”, a transmis Dan Barna.

Pe ordinea de zi a şedinţei a figurat inclusiv un proiect care vizează achiziţionarea de servicii de consultanţă juridică, în principal pentru procesele referitoare la proprietăţile expropriabile.

USR PLUS Mogoşoaia a anunţat, joi seară, că Felicia Ienculescu-Popovici a depus plângere la poliţie după ce ar fi fost agresată fizic de către un reprezentant al PNL şi unul al PMP în timpul unei şedinţe de comisie din Consiliul Local.

Poliţiştii oraşului Buftea s-au sesizat din oficiu pentru infracţiunea de ultraj şi au întocmit dosar penal în cazul consilierei USR.

PNL Ilfov a anunţat vineri că Valentin Ene, consilier local în Mogoşoaia, a fost suspendat din toate funcţiile de conducere din partid, până la finalizarea anchetei.

Astăzi, 29 ianuarie, consilierul local PMP Dinu Gheorghe, implicat în altercaţia de la Mogoşoaia, şi-a dat demisia din partid.

„Subsemnatul Dinu Gheorghe, membru al Organizaţiei Locale a Comunei Mogoşoaia, judeţul Ilfov, a Partidului Mişcarea Populară, în temeiul art. 21, lit. a, din Statutul Partidului Mişcarea Populară, vă rog să luaţi act de demisia de onoare a subsemnatului din calitatea de membru a Partidului Mişcarea Populară începând cu data prezentei şi implicit din toate funcţiile deţinute în partid”, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Partidului Mişcarea Populară.

Totodată, tot astăzi, primarul PNL din Mogoşoaia i-a cerut demisia din partid şi din CL consilierului Valentin Ene

„Am analizat toate imaginile apărute în spaţiul public. Este foarte clar, nu e niciun semn de întrebare. Consilierul liberal a greşit grav. I-am telefonat astăzi şi i-am cerut demisia din PNL, dar şi din Consiliul Local. Sper ca săptămâna viitoare, când situaţia medicală îmi va permite să ajung la birou, să găsesc demisia pe masă! Violenţa de orice fel nu trebuie tolerată. Vă cer scuze încă o dată pentru acest incident regretabil!”, a scris Precup, sâmbătă, pe Facebook.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat astăzi că dacă ancheta dovedeşte vinovăţia consilierului local liberal din Mogoşoaia, atunci acesta trebuie exclus din partid.

„Eu vreau să vă spun că nu tolerăm în PNL violenţe nici verbale, nici fizice, de niciun fel. I-am cerut preşedintelui PNL Ilfov să ia cele mai drastice măsuri. L-a suspendat din toate funcţiile politice. Nu ştiu dacă este destul. Ştiu că este o anchetă în desfăşurare. Dacă ancheta demonstrează că acest consilier a fost de vină, trebuie exclus imediat”, a spus Cîţu, într-o conferinţă de presă, la sediul central al PNL.

În prezent, locurile din Consiliul Local Mogoșoaia sunt împărțite astfel: 8 PNL, 4 USR, 2 PMP, 1 PSD.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole