USR Timiș se laudă cu performanța administrației Dominic Fritz: cele mai mari investiții din 1990 încoace

USR Timiș se laudă cu performanța administrației Dominic Fritz din acest an, când Timișoara are cele mai mari investiții din 1990 încoace.

“De la începutul anului, Primăria Municipiului Timișoara a plătit lucrări de peste 277 de milioane de lei, depășind suma record de investiții din anul 2021.În primele 8 luni ale acestui an, bugetul direcționat pentru investiții a fost cheltuit în funcție de priorități:

– Educație: În infrastructura de învățământ au fost investiți peste 30 de milioane de lei. Până la sfârșitul anului, Primăria Timișoara își propune să depășească suma de 41 de milioane alocată în 2021 educației.

– Cultură: Pentru infrastructura culturală au fost cheltuiți 21,8 milioane de lei în primele 8 luni, comparativ cu 20,7 milioane de lei cheltuiți în 2021.

– Infrastructură: De la începutul anului și până acum au fost cheltuiți peste 190 de milioane de lei pentru infrastructura rutieră (160 mil.) și reabilitarea rețelei de termoficare (30 mil.). Până la sfârșitul anului, PMT își propune să depășească 250 de milioane de lei investiți în infrastructura orașului“, se arată într-un comunicat de presă.

Aceste lucruri nu fac referire la moșteniri, sunt niște cifre care spun realități de nediluat. Asta nu înseamnă că am ajuns foarte departe. E nevoie ca ani de zile administrația să investească zeci de milioane într-o școală sau spațiu cultural pentru ca el să fie finalizat și folosit. Dacă prioritizarea banilor se face mereu după criterii de like-uri sau presiune politică, lucrările ajung nefinalizate, blocate sau neîncepute; panseluțele și gazonul irigat în centru sunt frumoase dar nu țin pentru școlile, drumurile sau infrastructura de care avem nevoie. Această consistență administrativă ne-a lipsit în ultimii ani și este un motiv important pentru care simțim că am rămas în urmă.”, a declarat Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole