USR+ Timiș insistă cu accesul bicicliștilor în centrul Timișoarei

USR+ Timiș : Deschidem centrul Timișoarei pentru bicicliști

Timișoara – 13 august

De astăzi este în dezbatere pe site-ul Primăriei Timișoara proiectul consilierilor locali Ana Munteanu, Ovidiu Merean și Dan Reșitnec (fost consilier local), prin care anulează două Hotărâri de Consiliu Local (HCL) ce interzic folosirea oricăror mijloace de locomoție nemotorizată în zona centrală, informează cei de la USR+ Timiș.

“În momentul în care el va fi adoptat, efectul imediat va fi eliminarea amenzilor suplimentare codului rutier prevăzute în cele două HCL-uri și mutarea deciziei cu privire la traficul prin centrul orașului la Comisia de Circulație din Primăria Timișoara, comisie tehnică, formată din specialiști în siguranța traficului și reprezentanți ai Poliției. Considerăm că spațiul public e al tuturor și ar trebui împărțit cât mai echitabil. Ca atare, pentru că majoritatea piețelor și străzilor din zona centrală o permit, propunem și acomodarea celor ce pedalează în acest spațiu, cu niște limite rezonabile însă”, se arată într-un comunicat de presă.

Concluziile dezbaterii publice

“Am prezentat variantele posibile la o întâlnire pe care consilierii noștri și oameni din aparatul executiv al Primăriei au avut-o aseară cu câțiva zeci de membri ai comunității bicicliștilor din oraș. După aproape două ore de discuții, propunerile ce s-au conturat și pe care le înaintăm către Comisia de Circulație sunt:

  • permiterea tranzitului zonei centrale la o viteză scăzută, de 5 sau 10 km/h și realizarea unor semnalizări în concordanță;
  • limitarea accesului în zonele aglomerate (Piața Operei și străzile Alba-Iulia, Vasile Alecsandri, Florimund de Mercy, precum și bucata din str. Eugeniu de Savoya delimitată de aceste două străzi din urmă) seara (între orele 18-22), exclusiv pe perioada vremii bune (lunile mai-septembrie); în restul timpului pedalatul cu viteză scăzută este și aici aplicabil;

Noi credem ca timișorenii pot arată considerație și respect unul față de celălalt, astfel încât să ne bucurăm cu toții de spațiul public”, consideră cei de la USR+ Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole