Timișorenii invitați să-și spună părerea despre proiectul “Zona de agrement metropolitană nord”, care are circa 700.000 mp

În data de 8 noiembrie 2021, municipiul Timișoara a lansat un proces participativ legat de oportunitatea dezvoltării unei zone de agrement cu caracter natural și impact în zona metropolitană de nord a Municipiului Timișoara.

“Este primul proiect pe care îl construim, de la zero, împreună! Zona de agrement metropolitană nord are circa 700.000 mp și este situată între perdeaua forestieră a orașului care acționează ca o ”barieră verde” și aeroportul utilitar Cioca, cu acces dinspre calea ferată și acces auto dinspre Calea Torontalului către autostradă și centura auto. Un spațiu extrem de generos, cu un cadru natural de excepție, insuficient utilizat în prezent. Vrem să deschidem această zonă timișorenilor, dar păstrând biodiversitatea și farmecul natural al zonei, îmbogățind zestrea verde a Timișoarei și propunând un spațiu adaptat nevoilor moderne de agrement. Aceasta este primul proiect al Primăriei Municipiului Timișoara pentru care începem consultarea publicului înainte de a demara elaborarea documentației tehnice, tocmai pentru a ține cont de recomandările dumneavoastră încă din faza de concept“, a declarat primarul Dominic Fritz.

Platforma online “Decidem Timișoara”

“Acest proces de consultare se derulează prin intermediul unui instrument de lucru – platforma online “Decidem Timișoara”. Decidem Timișoara are rolul de a facilita colectarea ideilor, colaborarea și comunicarea rezultatelor obținute. Etapele întregului proces pot fi identificate în cadrul acestei platforme. Acestea sunt: lansarea consultării cu privire la oportunitatea proiectului; consultare focus grup; întâlnire focus grup; consultarea publicului larg; încheierea consultării. Procesul consultativ pentru “Zonă de agrement cu caracter natural și impact în zona metropolitană de nord a Municipiului Timișoara” a ajuns la faza a patra, respectiv consultarea  publicului larg prin intermediul unui chestionar supus în prealabil avizării de către un focus grup format din experți din diferite domenii“, se arată într-un comunicat de presă.

Timișorenii pot completa chestionarul până în data de 09.01.2022 pe platforma online “Decidem Timișoara”. Linkul îl găsiți aici.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole