Dominic Fritz a lăsat Consiliul Județean fără zeci de locuri de parcare în campania de tăiere a privilegiilor

Primarul Dominic Fritz a anunțat pe 26 septembrie că pentru aproape 250 de locuri de parcare va fi ridicată rezervarea privilegiată și vor fi repuse în circuitul normal la TimPark, pentru a putea parca oricine dorește pe ele.

Măsura se aplică deja, conform unor surse administrative județene, și asupra unor zeci de locuri de parcare ale Consiliului Județean Timiș, care erau destinate angajaților din instituție.  

Surse noastre spun că au dispărut blocatoarele de pe fiecare loc de parcare existente până acum câteva zile și indicatoarele care avertizau șoferii să nu parcheze “cu excepția Consiliului Județean Timiș“.  

Locurile de parcare în cauză erau amplasate pe o laterală a Palatului Administrativ, lângă sediul actual al DIGI.

Când am făcut dezbaterile publice despre noul regulament de parcare, a fost un mesaj pe care mulți cetățeni l-au transmis cu insistență: să nu mai fie jumătate din centru blocat de parcări preferențiale, rezervate non-stop pentru tot felul de instituții, organizații și firme.  În anii trecuți s-a găsit un tertip prin care anumiți privilegiați au putut să-și asigure locuri de parcare pe domeniul public. Cu indicatoare, cu tot. Pe gratis, bineînțeles. Era perioada în care Comisia de Circulație, cea care decidea aceste rezervări, era controlată de anumiți funcționari publici din Primărie. Trebuia să cunoști persoana potrivită și se rezolva. Exemplele unde s-au dat aceste locuri de parcare gratuite și rezervate, sunt aberante: instituții cu câțiva angajați, fără relație cu publicul și peste 20 de locuri de parcare rezervate. Cofetărie, punct farmaceutic, grădinițe sau licee. Sunt școli centrale care aveau 26-28 de locuri de parcare rezervate, fiecare. Și chiar o redacție de ziar care avea 6 locuri rezervate gratuit, 24/7“, a declarat Dominic Fritz, pe 26 septembrie.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole