Urmărire ca în filme, cu focuri de armă, pe străzile din Timișoara până la Diniaș – polițist rănit după ce șoferul fugar nu a oprit la semnalul de oprire

Polițiștii Secției 3 Poliție Urbană Timișoara, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe bulevardul Constantin Brâncoveanu, au efectuat vineri, în jurul orei 07:00, un semnal regulamentar de oprire unui autoturism, iar șoferul nu s-a conformat și și-a continuat deplasarea.

Polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, folosindu-se semnalele acustice luminoase și sonore, pe străzile Liviu Rebreanu, Hebe, Calea Șagului, precum și în localitățile Sânmihaiu Român și Diniaș.

Pe traseul de urmărire, între localitățile Sânmihaiu Român și Diniaș, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Peciu Nou au efectuat semnal de oprire regulamentar autoturismului urmărit, moment în care conducătorul auto a surprins și accidentat un polițist, în vârstă de 34 de ani, care efectuase semnalul de oprire, rezultând rănirea acestuia, fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. În urma impactului, conducătorul auto și-a continuat deplasarea, iar la intrarea în localitatea Diniaș, din județul Timiș, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, părăsind partea carosabilă și intrând în coliziune cu gardul unui imobil. După impact, bărbatul a coborât din autoturism și ar fi încercat să fugă, moment în care polițiștii au folosit armamentul din dotare, efectuând focuri de avertisment„, transmite IPJ Timiș.

La scurt timp, bărbatul a fost imobilizat și condus la sediul Poliției Municipiului Timișoara pentru audieri.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul în vârstă de 24 de ani nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul nu era înmatriculat și avea aplicate plăcuțe cu număr fals de înmatriculare.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere, punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat și punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul cu numere false de înmatriculare,cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Timisoara, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole