UNIC. Comuna Dudeștii Noi singura din județul Timiș unde fostul primar, actualul primar și actualul viceprimar sunt cercetați de Agenția Națională de Integritate

Primăria Dudeștii Noi este singura din județ care se află într-o situație inedită, deoarece atât fostul primar, Alin Nica – actualmente șef al PNL și CJ Timiș – cât și actualul primar, Ion Goșa – fost viceprimar pe vremea lui Alin Nica – și actualul viceprimar, Alexandru Bodea, sunt cercetați de Agenția Națională de Integritate.

Comuna a fost condusă timp de 16 ani, până în 2020, de către actualul șef al PNL și CJ Timiș, Alin Nica și era prezentată de propagandă ca fiind una de Nekerman, scoasă din mizerie de fruntașul penelist, când în realitate este în continuare una dintre cele mai sărace și lipsite de orice farmec comune din județ, care a supraviețuit dintr-un singur motiv: că firma de mobilă Casa Rusu, a familiei primarului PSD din Becicherecu Mic, Raimond Rusu, nașul șefului PNL-ist, Alin Nica, este amplasată pe teritoriul comunei Dudeștii Noi.   

După preamărirea lui Alin Nica în funcția de șef al CJ Timiș, comuna a fost preluată de fostul său viceprimar, Ion Goșa.

Din luna noiembrie 2021 fostul primar, actualul șef al administrației județene, Alin Nica, este cercetat de către Agenția Națională de Integritate pentru mai multe posibile conflicte de interese, așa cum puteți citi în articolele următoare:

– “Document oficial. Agenția Națională de Integritate îl cercetează pe șefului PNL Timiș, Nica Alin, pentru conflict de interese în urma sesizării pe care a înaintat-o Buletin de Timișoara“ – https://buletindetimisoara.ro/document-oficial-%ef%bb%bfagentia-nationala-de-integritate-il-cerceteaza-pe-sefului-pnl-timis-nica-alin-pentru-conflict-de-interese-in-urma-sesizarii-pe-care-a-inaintat-o-buletin-de-timisoara/.

– “Agenția Națională de Integritate a fost sesizată pentru un nou posibil conflict de interese în care s-ar putea afla șeful PNL Timiș – Alin Nica“ –  https://buletindetimisoara.ro/agentia-nationala-de-integritate-a-fost-sesizata-pentru-un-nou-posibil-conflict-de-interese-in-care-s-ar-putea-afla-seful-pnl-timis-alin-nica/.

– “O firmă de avocați care îl apără pe Alin Nica jupoaie o asociație finanțată de CJ Timiș. Contract de 15.000 de euro din bani publici încheiat chiar sub nasul lui Dominic Fritz“ – https://buletindetimisoara.ro/o-%ef%bb%bffirma-de-avocati-care-il-apara-pe-alin-nica-jupoaie-o-asociatie-finantata-de-cj-timis-contract-de-15-000-de-euro-din-bani-publici-incheiat-chiar-sub-nasul-lui-dominic-fritz/.

– ““Găinăriile“ lui Alin Nica de la Dudeștii Noi. O nouă sesizare a fost depusă pe numele șefului CJ Timiș la Agenția Națională de Integritate“ – https://buletindetimisoara.ro/gainariile-lui-alin-nica-de-la-dudestii-noi-o-noua-sesizare-a-fost-depusa-pe-numele-sefului-cj-timis-la-agentia-nationala-de-integritate/.

După ce Alin Nica a preluat funcția de la județ, primăria Dudeștii Noi a încăput pe mâna fostului său viceprimar, Ion Goșa, actual primar PNL al comunei.

Ion Goșa este și el cercetat de Agenția Națională de Integritate din luna aprilie 2022 deoarece a semnat mai multe documente administrative care o priveau pe soția sa, angajată cum altfel decât…la Primăria Dudeștii Noi unde soțul său a fost mai multe mandate viceprimar, iar acum primar – așa cum puteți citi în continuare în articolul “Primarul comunei Dudeștii Noi – Ion Goșa – este cercetat pentru conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate. “Locotenentul“ lui Alin Nica are nevasta angajată la primărie“ – https://buletindetimisoara.ro/primarul-comunei-dudestii-noi-ion-gosa-este-cercetat-pentru-conflict-de-interese-de-catre-agentia-nationala-de-integritate-locotenentul-lui-alin-nica-are-nevasta-angajata-la-pri/.

Comuna mai are și un viceprimar, pe numele său Alexandru Bodea, care din luna iunie 2022 este și el cercetat de Agenția Națională de Integritate, deoarece pe vremea când era simplu consilier local a făcut parte din Comitetul Director al Clubului Sportiv Comunal Dudeștii Noi – așa cum puteți vedea în articolul “Viceprimarul comunei Dudeștii Noi, Alex Bodea, este cercetat pentru incompatibilitate și conflict de interese de către Agenția Națională de integritate, la nici trei luni de la numirea în funcție“ – https://buletindetimisoara.ro/viceprimarul-comunei-dudestii-noi-alex-bodea-este-cercetat-pentru-incompatibilitate-si-conflict-de-interese-de-catre-agentia-nationala-de-integritate-la-nici-trei-luni-de-la-numirea-in-functie/.

Spețele se află așadar pe masa Agenția Națională de Integritate care sperăm să trateze cazurile cu celeritate și că pozițiile politice alea celor implicați nu vor conta. Pentru că nu-i așa? România este un stat de drept – dorință și deziderat susținut de PNL-iști până la ruperea părului din cap. Sau nu e așa?

Recomandările noastre

Cele mai citite articole