Un proprietar de terasă din centru a vrut să dribleze demolarea. Dominic Fritz: ghinion, echipele noastre au fost pregătite

Una din terasele ilegale care urmau să fie dezafectate zilele trecute de primărie a reușit să își strângă o parte a mobilierului înainte de a ajunge echipele municipalității.

Potrivit primarului Dominic Fritz, a doua zi proprietarul a scos din nou pe domeniul public mobilierul “salvat“ cu o zi înainte.

Ce tupeu! Una din terasele ilegale de ieri a reușit să își strângă o parte a mobilierului înainte de a ajunge echipele noastre. Au văzut ce se întâmplă și preventiv au eliberat ei domeniul public. Ar fi putut fi un gest de maturitate, să elibereze domeniul public din propria voință așa cum am cerut de luni de zile, doar că … astăzi, când au zis ei că ”pericolul” a trecut, au scos din nou mobilierul ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Ghinion! Echipele noastre au fost pregătite și au intervenit urgent: mobilierul a fost ridicat și domeniul public curățat. Urmează factura pentru ridicare, transport și depozitare. Și apropos, desființarea teraselor ne-a adus și alte ”surprize”. Unii fură apa cu care udăm spațiul verde din zona centrală pentru a o folosi la nevoile terasei. Alții au branșamente la curent făcute fără proiect și avize. Tocmai de aceea am făcut un nou regulament pentru terase în această vară. Pentru a avea reguli clare pentru toată lumea prin care să protejăm cetățenii. Agentul economic trebuie să răspundă și de legalitatea construcțiilor în care funcționează afacerea, dar și de igiena și sănătatea publică.  Singura luptă pe care o duc este cu nesimțirea și nerespectarea legii. În rest, oricare din terasele desființate se poate autoriza, la fel cum au făcut vecinii lor de afacere. În condițiile legii și ale regulamentului local pot funcționa și ne putem bucura de un oraș civilizat și viu“, a scris Dominic Fritz pe Facebook.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole