Calea Șagului devine Magistrala Verde. Viceprimarul Ruben Lațcău: să-ți facă plăcere să ieși

Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, a anunțat că Magistrala Verde Șagului ar putea intra în proiectare deoarece la licitația organizată au fost depuse două proiecte.

Valoarea estimată a contractului pentru proiectare (DALI+PT) este de 1,5 milioane de lei (fără TVA) și, odată semnat ordinul de începere, proiectarea are un termen de realizare de 10 luni.

“Termenul pentru licitație s-a încheiat, avem două oferte și începem evaluarea lor. Magistrala Verde Șagului se va extinde de la Piața Mocioni până la pasajul de la Shopping City, la finalul etapei de DALI vom avea minimum două propuneri, dintre care una cu bandă dedicată de transport public. Pentru Piața Mocioni și bucata de bulevard până la Podul Traian avem un alt proiect de regenerare urbană în lucru. Pentru asta avem nevoie de un proiect bun și de proiectanți buni. Am spus „Nu” unei achiziții în care cel mai mic preț câștigă. Acesta reprezintă doar 40% din punctajul pentru evaluarea ofertelor și 60% sunt criteriile de calitate. Am pus deci preț pe experiența și multidisciplinaritatea echipei care va ataca această provocare“, a declarat Ruben Lațcău.

O arteră de circulație cu trafic de autostradă.

“Dorința noastră este să transformăm acest drum într-un bulevard pe care să-ți facă plăcere să ieși și să te plimbi, să ai acces la mijloace de transport moderne, să te bucuri de umbra copacilor. Chiar dacă ești vârstnic sau ai dificultăți în a te deplasa, să poți să treci în siguranță strada, cu covoare tactilo-vizuale și semnalizare acustică la semafor pentru cei cu deficiențe de văz. Vrem un bulevard cu mai puțină poluare, cu transport sustenabil și cu activitate comercială dinamică, care să facă dintr-unul din cele mai populate cartiere din Timișoara un loc cu adevărat vibrant. Calea Șagului e una dintre cele mai importante artere radiale ale Timișoarei, cu trafic comparabil cu o autostradă“, a mai precizat viceprimarul USR al Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole