Un “locotenent“ al lui Sorin Grindeanu – membru în 3 Consilii de Administrație în companii de stat – este președinte la toate trei și câștigă peste 20.000 de lei pe lună

Apartenența la organizația informală creată în interiorul PSD Timiș pe care Buletin de Timișoara a denumit-o generic “PFA Sorin Grindeanu“, adică cercul zero de neamuri, fini, prieteni, cumetrii, intimi, apropiați ai actualului vicepremier, este și a fost o relație cu și despre beneficii.

Așa se face că un fost sindicalist din Timiș, apropiat de PSD, purtător de cuvânt o perioadă al ANAF Timișoara și absolvent al Colegiului Național de Apărare, a ajuns să dețină trei funcții de membru în diferite Consilii de Administrație, la toate ocupând funcția de președinte.

Este vorba despre președinte al Consiliului de Administrație Telecomunicații CFR și președinte al Consiliului de Administrație Poșta Română.

Ultima sinecură primită este Consiliului de Administrație al Companiei Naționale Administrarea Porturilor Maritime SA Constanța, la sfârșitul lunii aprilie 2022, unde ocupă tot funcția de președinte, companie aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, condus de Sorin Grindeanu.

Interesant este că locul de muncă al lui Adrian Găvruță este tot la Ministerul Transporturilor, în funcția de secretar general adjunct, deci tot în subordinea lui Sorin Grindeanu, așa cum puteți vedea în CV-ul de mai jos.

Pentru acest fapt Buletin de Timișoara va sesiza Agenția Națională de Integritate pentru a verifica dacă o persoană care este angajată într-un minister poate ocupa o funcție într-un CA al unei companii din subordinea aceluiași minister sau este vorba despre incompatibilitate sau chiar conflict de interese.

Beneficiile materiale încasate de Adrian Găvruță le puteți vedea în declarația de avere de mai jos depusă anul acesta și care se referă la venituri din 2021, care se ridică în sumă totală la valoarea de peste 260.000 de lei pe an, adică peste 20.000 de lei pe lună, la care se adaugă venitul din noul Consiliu de Administrație care abia anul viitor vom cunoaște la cât s-au ridicat exact.

Bineînțeles că din activitatea profesională a lui Adrian Găvruță nu putea lipsi cea academică, drept urmare este și lector universitar la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara, înțesată altfel de tot felul de trepăduși politici, dar este implicat și în două proiecte cu fonduri europene.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole