Un grup de refugiați din Ucraina a ajuns cu trenul la Timișoara. Instituțiile responsabile nu au comunicat nimic

Un grup de refugiați din Ucraina a ajuns aseară cu trenul la Timișoara.

Situația refugiaților ucraineni care se află pe raza județului Timiș nu a fost comunicată de la începutul conflictului din Ucraina de către instituțiile abilitate, ca să nu spunem că este ținută ascunsă sau la secret.

Despre grupul ajuns aseară s-a aflat prin intermediul reprezentanților campaniei “Timișoara pentru Ucraina“, altfel, din partea ISU Timiș, direct responsabilă, sau de la “Prefectura de Sticlă“, care coordonează instituțiile publice, nu s-a auzit niciun cuvânt. De ce?

“Echipa mobilă Timișoara pentru Ucraina a fost prezentă aseară la Gara de Nord pentru a oferi sprijin. Un grup de refugiați ucraineni a ajuns în Timișoara și a fost cazat în spațiile private ale unei organizații religioase locale. Centrul de Suport al campaniei se află la câțiva metri de gară, pe bulevardul General Ion Dragalina, nr. 38-42. De acolo pornesc echipe de verificare a spațiilor de cazare. Punem la dispoziție: număr pentru urgențe și pentru refugiați +40 356 993, whatsapp pentru oricare alte nevoi +40 741 113 952. Scrie-ne! Cel mai important lucru pentru persoanele care fug de război este încrederea. Vrem să fim siguri că locațiile unde vor fi cazați atinge anumite criterii. De aceea e important să avem spații verificate“, susțin cei de la “Timișoara pentru Ucraina“.

În timp ce diverse organizații și autorități publice desfășoară campanii de ajutorare a refugiaților ucraineni sau a comunităților din Ucraina, la nivelul opiniei publice din Timiș nu se cunoaște numărul de refugiați prezenți în fiecare localitate.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole