Trei nepalezi angajați fără forme legale într-un restaurant din Timiș. Le-a fost revocat dreptul de ședere în România

Poliţiştii de imigrări din Timiş în cooperare cu ITM Timiș, au desfăşurat săptămâna aceasta, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii muncii nedeclarate a cetăţenilor străini în județ. În cadrul acţiunii au fost găsiți trei cetăţeni străini din Nepal care munceau fără forme legale.

Astfel, în cadrul acțiunii au găsit trei nepalezi, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 29 şi 37 de ani, care lucrau fără forme legale, respectiv fără a deţine aviz de muncă, la un restaurant din județul Timiş. 

„În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cetăţenii nepalezi au avut drept de şedere legală în România, însă nu a respectat reglementările referitoare la angajarea în muncă a străinilor, în conformitate cu OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare”, transmit polițiștii de imigrări.

Polițistii de imigrări le-au revocat dreptul de şedere cetăţenilor străini, pe numele acestora  a fost emisă decizie de returnare prin care sunt obligați să părăsească România în termen de 15 zile. La ieşirea din ţară, pe numele lor se va institui măsura de nepermiterea intrării în România pentru o perioadă de 6 luni.

„La finalizarea verificărilor, faţă de reprezentanţii firmei vor fi dispuse măsurile legale, conform prevederilor OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare”, mai transmit polițiștii de imigrări.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole