Trafic infernal la frontiera cu Ungaria. Timpi de așteptare de sute de minute

Traficul este infernal în vămi din cauza numărul mare de călători și mijloace de transport care se prezintă pentru verificări la frontiera pe sensul de ieșire/intrare din/în România, conform Poliției de Frontieră.

TIMIȘOARA – 14 august

Timpul de așteptare este, la această oră, de 120 de minute la Nădalc II, unde sunt deschise 7 artere pentru intrare și 9 artere pentru ieșire, 30 de minute la Nădlac unde funcționează 2 artere de intrare și 3 de ieșire, și de 30 de minute la vama Cenad.

Aproximativ 181.000 de persoane, cetățeni români şi străini, cu peste 44.300 mijloace de transport (dintre care 10.500 de automarfare) au efectuat formalitățile de control prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări în ultimele 24 de ore, informează sâmbătă Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Potrivit unui comunicat, pe sensul de intrare au fost aproximativ 92.500 de persoane cu 22.300 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 88.500 de persoane cu 22.000 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 49.500 de persoane şi 19.000 de mijloace de transport (4.300 automarfare), din care pe sensul de ieşire din ţară au fost aproximativ 27.000 de persoane cu 9.400 mijloace de transport.

La graniţa cu Ungaria, cele mai tranzitate puncte sunt PTF Nădlac II (se lucrează pe 7 artere pe sensul de intrare, 9 artere pe cel de ieşire) şi PTF Petea (se lucrează pe 5 artere pe sensul de intrare, 6 artere pe cel de ieşire) sens în care se recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional.

La frontiera cu Bulgaria sunt operaţionale 9 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, conform categoriilor specifice fiecărui punct, astfel:

* pe raza judeţului Constanţa – PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă

* pe raza judeţului Călăraşi – PTF Călăraşi

* pe raza judeţului Giurgiu – PTF Giurgiu

* pe raza judeţului Teleorman – PTF Turnu Măgurele, PTF Zimnicea

* pe raza judeţului Dolj – PTF Calafat, PTF Bechet

La graniţa cu Ungaria sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei după cum urmează:

* pe raza judeţului Arad – PTF Nădlac, PTF Nădlac II, PTF Turnu, PTF Vărşand

* pe raza judeţului Bihor – PTF Salonta, PTF Borş, PTF Borş II, PTF Valea lui Mihai, PTF Săcuieni

* pe raza judeţului Satu Mare – PTF Urziceni, PTF Petea

* pe raza judeţului Timiş – PTF Cenad

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat, în ultimele 24 de ore, 68 de fapte ilegale (40 de infracţiuni şi 24 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 102.000 de lei.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 12.700 de lei.

În ultimele 24 de ore, nu s-a permis intrarea în ţară a 20 de cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea nu s-a permis ieşirea a 16 cetăţeni români din diferite motive legale.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole