Timișul a scăpat de “Țăranul“ de la Dudeștii Noi – Alin Nica demis de la conducerea PNL Timiș – secretarul general Dănuț Groza, a fugit ca un “șobolan“ în timpul ședinței Biroul Politic Național

Biroul Politic Naţional al PNL a decis, marţi, revocarea lui Alin Nica, poreclit “Țăranul de la Dudeștii Noi“, din funcţia de preşedinte al PNL Timiş.

Decizia a fost luată cu 60 de voturi „pentru”, 4 voturi „împotrivă”, 3 voturi fiind anulate,  „în interesul PNL, al electoratului, al celor care îşi asumă maximizarea scorurilor electorale ale alianţei, care îşi doreşte stabilitate şi continuitate şi în judeţ„, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, menţionând că orice fel de altă decizie ar fi generat situaţii nedorite.

În ceea ce priveşte organizaţia Timiş, Biroul Politic Naţional a stabilit demiterea domnului Alin Nica din funcţia de preşedinte al organizaţiei şi numirea unui preşedinte interimar al acestei organizaţii în persoana domnului Vasile Blaga. Totodată, s-a stabilit dizolvarea Biroului Judeţean de conducere al organizaţiei Timiş, structura interimară numită în această seară cuprinzându-i pe cei 43 de primari ai organizaţiei PNL Timiş, alături de primarul Nicolae Robu, evident preşedintele organizaţiei, domnul Vasile Blaga, cei doi deputaţi de Timiş şi toţi ceilalţi membri ai organizaţiei PNL Timiş desemnaţi în această structură de conducere„, a precizat Stroe, după şedinţa conducerii partidului.

Întrebat în legătură cu faptul că Alin Nica a susţinut că este un troc cu PSD, Stroe a spus: „Cel mai mare păcat ar fi să personalizăm situaţia de la Timiş, rezumându-ne doar la domnul Alin Nica„.

După cum vedeţi, Alin Nica se situează pe o anumită poziţie, restul organizaţiei, alături de preşedintele Blaga, primarul Robu, cei 43 de primari se găsesc în structura de conducere interimară a organizaţiei PNL Timiş. În mod evident că nu e uşor pentru nimeni să demiţi un preşedinte de organizaţie, dar acest lucru l-am făcut în interesul PNL, în interesul electoratului, în interesul celor care îşi asumă maximizarea scorurilor electorale ale acestei alianţe, care îşi doreşte stabilitate şi continuitate şi în judeţul Timiş şi, bineînţeles, pentru a avea o organizaţie solidă şi stabilă. Orice fel de altă decizie ar fi generat situaţii pe care cu siguranţă nu ni le dorim„, a adăugat Ionuţ Stroe.

El a menţionat că reprezentantul PSD în acest moment este decis să fie candidatul comun la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.

Întrebat de ce nu s-a procedat în cazul judeţului Timiş la fel ca la Braşov şi Bacău unde PNL a decis candidaturi separate faţă de PSD, Stroe a spus:

Există o diferenţă. Organizaţiile Braşov şi Bacău au avut puterea şi înţelepciunea de a se înţelege, la Timişoara n-a fost posibil acest lucru şi, din păcate, a fost vorba doar de voinţa unilaterală a domnului Alin Nica, care, de altfel, a fost şi eliberat din această funcţie„.

„Vedeţi foarte bine toată organizaţia PNL Timiş: cei 43 de primari, parlamentarii, domnul Blaga şi primarul Robu sunt în structura de conducere. (…) Decizia de astăzi confirmă acest lucru – întreaga organizaţie se găseşte în cealaltă zonă de decizie şi opţiune politică. Mai mult decât atât, cu siguranţă, ne dorim şi vom avea un scor mult îmbunătăţit urmare acestei decizii„, a adăugat Ionuţ Stroe.

Conform acestuia, s-a stabilit în cadrul coaliţiei candidat comun pentru Consiliul Judeţean Timiş din partea PSD, iar municipiul Timişoara va avea candidat pentru funcţia de primar din partea PNL.

Șeful Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, este de părere că demiterea lui, de către Biroul Politic Naţional al PNL, de la şefia organizaţiei liberale Timiş echivalează practic cu „o excludere” din partid.

Am aflat cu neplăcere că Timişul şi timişorenii au fost vânduţi, ca la piaţă, pe o negociere strâmbă, în defavoarea Partidului Naţional Liberal din Timiş. Am aflat, aşa mi-au spus colegii, că PNL a cedat şantajului PSD cu anticipatele, cedând Timişul şi Timişoara către PSD şi evident că am fost sacrificat de dragul stabilităţii naţionale. Mă bucur dacă eu şi colegii mei de la Timiş suntem sacrificaţi pentru România. Fac cu drag acest sacrificiu, aşa cum l-au făcut miile de timişoreni, în 1989, dar nu pot să accept şi niciunul dintre colegii mei nu acceptă să fim sacrificaţi, aşa cum am fost de fapt, pentru şantajul PSD. Timişul şi Timişoara nu vor fi păcăliţi. Oamenii din Timiş şi din Timişoara vor şti să aleagă. (…) Mi-am luat rămas bun de la colegii mei (…) pentru că pentru noi, cei de la Timiş, această demitere echivalează practic cu o excludere din Partidul Naţional Liberal, pentru că nu vom avea şansa să apărăm ideile unui proiect de dreapta, în jurul PNL, în judeţul nostru„, a declarat Alin Nica, marţi, după ce a plecat de la şedinţa BPN al PNL.

El a precizat că nu vrea să ia decizii „la cald, sub imperiul emoţiilor”, că se va consulta cu familia şi cu colegii din filială în privinţa hotărârii sale.

E o decizie foarte grea, am fost şi sunt membru PNL de 20 de ani, sunt liberal şi voi fi liberal în continuare. Indiferent ce decizie voi lua, vreau să mă consult cu familia, vreau să mă consult cu colegii mei din filială, cu cei care şi-au pus încrederea în mine şi voi vedea ce voi face pe viitor. (…) Îmi doresc să candidez în continuare, vreau să văd care sunt opţiunile pe care le am la dispoziţie şi după aceea (…) voi anunţa„, a adăugat Nica.

Liberalul nu a exclus posibilitatea de a candida ca independent, dar a subliniat „că are şi alte opţiuni„.

Întrebat dacă printre opţiuni se numără şi candidatura din partea Alianţei Dreapta Unită, Alin Nica a răspuns: „Evident că da„.

Pe de altă parte, secretarul general al PNL Timiș, Dănuț Groza, primar de Sânnicolau Mare, cel văzut că a condus în fapt PNL Timiș și CJ Timiș în mandatul lui Alin Nica, a fugit la final ca un “șobolan“ după ce doar cu câteva zile înainte organiza un fel de mineriadă a primarilor pe care i-a scos în fața sediului partidului din Piața Unirii din Timișoara.

Așa se face că “șobolanul rozaliu în obrăjori“ și-a anunțat demisia din funcție chiar în timpul Biroului Politic Național al PNL, în care organizația Timiș urma să fie dizolvată.

Decizia conducerii centrale a PNL de a accepta un candidat PSD la preşedinţia CJT şi intenţia de a dizolva Biroul Permanent Judeţean al PNL Timiş mă fac să renunţ la funcţia de secretar general al filialei. Am intrat într-o echipă care a muncit din greu în ultimii 4 ani pentru o construcţie durabilă şi serioasă. Aveam prima şansă să câştigăm alegerile în judeţul Timiş, dar conducerea de la Bucureşti a dat cu piciorul în rezultatele noastre şi ne-a vândut PSD-ului. Eu nu pot fi de acord cu acest mod de a conduce un partid şi de aceea sunt solidar cu colegii mei din conducerea PNL Timiş”, a transmis Dănuţ Groza, pe pagina sa de Facebook.

Dănuț Groza a subliniat că nu are nevoie de funcţii pentru a fi om şi a anunţat că va candida la alegerile locale din 9 iunie din partea PNL, pentru un nou mandat de edil la Sânnicolau Mare. 

Rămân acelaşi om pe care îl cunoaşteţi şi voi spune în continuare ceea ce cred şi ceea ce gândesc, fără teamă. Nu am nevoie de funcţii pentru a fi om. Voi candida la Primăria Sânnicolau Mare din partea PNL şi voi câştiga alegerile împreună cu echipa mea. Plec din funcţia politică de secretar general cu regretul că, la mai bine de 30 de ani de la Revoluţie, în continuare, totul se decide la Bucureşti şi mentalităţile de şefi comunişti încă sunt vizibile chiar şi într-un partid liberal. Îmi pare rău de toţi cei care au pus umărul la această construcţie crezând că deviza «Prin noi înşine» defineşte acest partid”, a precizat Groza.

În încheiere, Dănuţ Groza a criticat actuala conducere a PNL şi a spus că deciziile se iau la Bucureşti, ”la un şpriţ”, şi că acestea nu au nicio legătură cu doctrina liberală, el fiind fost PD-ist, deci fost socialist.

Mai mult, Dănuț Groza a anunțat că nu l-ar urma pe Alin Nica într-o “aventură“ în afara PNL, deoarece va fi candidatul partidului pentru un nou mandat de primar al orașului Sânnicolau Mare.

Şefii de la Bucureşti ne-au arătat că nu au nicio legătură cu doctrina liberală, cu spiritul acestui partid şi cu cei care muncesc zi de zi în filială. Totul se decide la un şpriţ în capitală. Am speranţa că, într-o zi, aceste apucături vor dispărea din PNL şi vom putea reconstrui partidul cu oameni cinstiţi, cu principii liberale şi cu valori autentice”, a mai spus Groza.

Înainte de şedinţa BPN, Alin Nica a declarat că este decis să candideze pentru un nou mandat şi că nu ar semna, ca preşedinte al filialei PNL Timiş, pentru susţinerea lui Alfred Simonis drept candidat comun al alianţei PNL – PSD la preşedinţia CJ.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole