Timișorenii vor plăti pentru locul de parcare de la scara blocului. Noul regulament Timpark aproape pregătit pentru a fi supus aprobării Consiliului Local

Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău,  a anunțat că noul Regulament TimPark este pregătit să fie supus aprobării Consiliului Local.

Cea mai importantă modificare este introducerea plății pentru parcatul mașinii între blocuri.

“Am organizat trei dezbateri publice pe subiectul parcărilor (forma de gestiune TimPark și regulamentul) și am primit foarte multe contribuții bune de la cetățeni. Sugestiile dumneavoastră ne-au fost extrem de utile pentru a îmbunătăți propunerea de Regulament TimPark pe care o vom înainta CLT pentru aprobare“, spune Ruben Lațcău.

În urma dezbaterilor publice proiectul a suferit câteva schimbări.

“Așadar, vom introduce următoarele recomandări primite de la dumneavoastră: Primăria, Prefectura, Consiliul Județean și alte instituții de interes public pot avea locuri de parcare rezervate, dar până la maximum 20% din spațiul lor de parcare. Locurile sunt rezervate, dar nu gratuite, ca până acum. Aceste instituții vor achita același tarif valabil pentru toată lumea; am adăugat spații de parcare pentru riverani în Zona 0, respectiv pe străzile Colonel Enescu, Sf. Ioan și Piața Mărăști. Pe aceste străzi se vor putea achiziționa abonamente pentru rezidenți cu tarif de Zona I; regulamentul de parcare va fi aplicabil de luni până vineri în Zona I, II și III. Am eliminat ziua de sâmbătă, când parcarea va fi gratuită (la fel ca duminică și de sărbătorile legale)“, a menționat viceprimarul USR al Timișoarei.

Cei care se mută vor primi banii înapoi pe abonament.

“În urma discuțiilor avute în această perioadă s-a conturat o nemulțumire, care deși nu a fost formulată sub formă de recomandare, ne-am însușit și o vom introduce în Regulament: ce se întâmplă cu abonamentul TimPark achiziționat în caz că vă mutați  din oraș sau într-o altă altă zonă tarifară. Dacă vă mutați din oraș, vă veți putea anula abonamentul și veți primi banii înapoi pentru zilele pentru care nu l-ați folosit. Dacă vă mutați în altă zonă, veți putea schimba adresa la care sunteți înregistrat“, precizează Ruben Lațcău.

Sindicatul Salariaților din Primărie – nemulțumit.

“Vom avea o nouă și ultimă dezbatere pe regulamentul de parcare și HCL-ul de înființare a Timpark cerută de Sindicatul Salariaților din Primărie. Mărturisesc că nu înțeleg de ce unii dintre funcționarii publici din sindicat dacă aveau mențiuni sau propuneri pentru sistemul și regulamentul de parcare nu au venit cu acestea în procesul de elaborare a regulamentului sau în consultările publice anterioare. Logica prin care membrii unui sindicat al funcționarilor, care lucrează pentru administrație, nu vin cu propuneri și sugestii în ședințele interne, în timpul programului de serviciu, când sunt plătiți pentru asta și cer dezbateri publice ca să facă sugestii și propuneri în spațiul public, îmi scapă“, a mai spus viceprimarul USR al Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole