Timișorenii pot vota proiectele finanțate prin Bugetul Participativ. Dominic Fritz: cetățenii aleg pentru prima oară pentru ce se cheltuiește o parte a bugetului local

Timișorenii decid, în perioada 15 iunie – 15 iulie 2022, care sunt cele mai populare proiecte ale comunității.

În total, 52 de propuneri se află pe lista finală de proiecte care au fost supuse la vot.

“Primăria Municipiului Timișoara alocă 3 milioane de lei pentru 5 domenii cheie: orașul mobil, orașul verde, orașul relaxat, orașul comunităților, orașul digital. Proiectele care nu s-au încadrat în aceste categorii sunt catalogate ca fiind „alt domeniu”. Bugetul Participativ a fost aprobat la finalul anului 2021, cu un calendar complet până la jumătatea acestui an. În luna martie a început etapa de depunere și au fost depuse 113 propuneri de proiecte. În perioada aprilie-iunie, toate propunerile au trecut printr-un proces de evaluare a eligibilității, derulat de către Comisia Bugetului Participativ, comisie compusă din aparatul de specialitate al Primăriei Municipiului Timișoara și reprezentanți ai societății civile. Apoi a urmat analiza tehnică, juridică și financiară. În perioada 7-14 iunie a fost perioada de soluționare a contestațiilor“, spune primarul Dominic Fritz.

Pentru a vă înregistra, declarați pe propria răspundere că locuiți, lucrați sau studiați în Timișoara și aveți vârsta de minim 16 ani.

Puteți vota maxim 5 proiecte, alocând un vot unic pentru fiecare proiect.

În 18 iulie, vor fi anunțate rezultatele votului.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole