Timișorenii pot pune umărul la salvarea muzeului etnografic din Sasca Montană. Printre piesele din muzeu sunt și cărți vechi de peste 200 ani

Asociația Acasă în Banat va realiza o intervenție la muzeul etnografic din Sasca Montană.

“Pe 1-2 octombrie 2021 mergem să-i schimbăm acoperișul prin care plouă din ce în ce mai rău, punând în pericol colecția extraordinară de obiecte adunate într-o viață de om de către domnul Tăutu. Ne-am propus să schimbăm acoperișul casei, să montăm jgheaburi și burlane, să facem reparații la fațadă și să zugrăvim casa pe exterior, să vopsim ușile, ferestrele și porțile. Vrem să înfrumusețăm puțin clădirea pentru ca turiștii să fie atrași să viziteze acest colț de istorie locală. Avem nevoie de ajutor atât specializat (acoperișuri, montare jgheaburi și burlane) cât și necalificat! Orice mână de ajutor este binevenită și cu cât suntem mai mulți, cu atât mai bine“, transmit cei de la Asociația Acasă în Banat.

Patrimoniu impresionant

“Cărți vechi de peste 200 ani, cufere de călătorie, instrumente folosite în exploatarea minieră, lămpi de mină, mașini de scris, fotografii de epocă, instrumente muzicale și multe alte obiecte care vorbesc despre istoria Sascăi Montane, sunt toate înghesuite într-o căsuță care se degradează pe zi ce trece“, precizează organizatorii intervenției.

Este asigurat transportul

“Putem asigura transportul din Timișoara iar cazarea de vineri spre sâmbătă este disponibilă gratuit, în limita a circa 20 locuri. Masa este asigurată pentru toți voluntarii, conform programului. Înscrierile se pot face completând formularul: https://forms.gle/JzguNjpG4AXPTuHj7“, mai spun cei de la Asociația Acasă în Banat.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole