Timișoara: nou scandal privind Capitala Europeană a Culturii – o “sindrofie elitistă“ criticată dur de fostul purtător de cuvânt al Revoluției

Asociația Timișoara 2023, care a gestionat în principal programul privind Timișoara – Capitală Europeană a Culturii, a organizat, la mijlocul lunii ianuarie, un bal, la Iulius Town, dedicat sponsorilor evenimentului.

𝗚𝗮𝗹𝗮 𝗣𝗮𝗿𝘁𝗲𝗻𝗲𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗧𝗠𝟮𝟬𝟮𝟯 a fost un moment perfect pentru mulțumiri și zâmbete. Am început cu o viziune, continuăm cu moștenirea pe care o construim împreună! Programul cultural național „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” este finanțat de către Municipiul Timișoara, Ministerul Culturii și Consiliul Județean Timiș. Parteneri principali: Banca Transilvania, Catena, Cramele Recaș, Linde Gaz România, Iulius Town, Profi“, se arăta într-o postare pe Facebook a Timișoara 2023.

“Cheful“ a venit într-un context extrem de defavorabil deoarece “a picat“ după un scandal uriaș care îl privea pe unul dintre membrii comitetului de conducere al Asociației.

Este vorba despre Victor Balaniuc, fiul unui vechi membru al PNL din Timișoara, și care deși face parte din conducerea Timișoara 2023 a organizat mai multe evenimente chiar în cadrul programului cultural al Capitalei Europene a Culturii, așa cum puteți citi AICI.

De menționat că nici până astăzi nu a fost prezentat un bilanț al Timișoara – Capitală Europeană a Culturii, așa că nu știam exact câți bani s-au cheltuit anul trecut pe întregul eveniment. La fel cum nu se cunoaște nici stadiul de implementare a proiectelor privind infrastructura culturală.

În general, despre Timișoara 2023 cam absolut totul este învăluit în mister.

Chiar și așa, organizatorilor “chefului“ nu le-a păsat de nimic, dând dovadă de o nerușinare crasă la adresa cetățenilor, și au mers mai departe cu “petrecerea“ de gală.

Însă evenimentul nu a trecut neobservat, fiind o acțiune de o grosolănie sinistră.

Astfel, fostul purtător de cuvânt al Revoluției de la Timișoara, Corneliu N. Vaida, critică acțiunea într-o postare pe Facebook, considerând, așa cum este de bun simț, că “sindrofia asta elitistă“ a fost anormală.

Aflu – cam tarziu, e drept –  ca în urbea noastră s-a intamplat nu demult, un eveniment cu ștaif, fuuuarte selectiv și … discret, organizat cu aplomb de către Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023(late edit) Adicătelea, sponsorii TCCE 2023 au primit o plachetă de plexiglas(sau sticlă?)  contra purcoiului de bani pompat spre prestatorii culturali. Normal, veti zice, așa-i? Dar știți voi ce a fost deloc normal? Vă spun tot eu …. Anormal a fost ca la sindrofia asta elitistă, în afară de sponsori și amploiații Centrului de Proiecte  şi ai Asociației TCCE 2023- printre care şi „coordonatoarea echipei de voluntari ATCCE 2023″(remunerată corespunzător),  n-au participat (nefiind invitati!) şi sărmanii voluntari, adica truditorii moca, băieții şi fetele care pe arșiță sau frig aveau grija de spectatori, invitați şi alte cele … Stați, că nu e gata! Am mai aflat – pe surse – că a mai fost ceva anormal, chiar imoral! A fost „Balul Voluntarilor”, o chermeză mai low cost –  că deh, ăștia n-au pretenții  –  chermeză cu muzică, dans și antren, organizată și mai discret, taman în data de 17 Decembrie 2023 – zi de doliu în Timișoara – culmea – organizată tot de către Asociația TCCE 2023! La final, doar un singur cuvânt spre organizator: R U Ș I N E, Asociatia TCCE 2023! Nota bene: Dacă cele scrise de mine nu corespund adevărului, aștept să fiu contrazis de către cei implicați! Băieții  de la „Serviciul Monitorizare” – recepție! Late edit –  Am fost sunat de catre cineva din partea Centrului de Proiecte, care mi-a explicat politicos si argumentat ca cele doua probleme majore semnalate de catre mine sunt exclusiv opera celor de la Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana 2023! Multumesc!“, a scris Corneliu Vaida.

Mai mult fotografii de la sindrofia elitistă, găsiți AICI.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole