Timişoara Capitală Europeană a Culturii 2023 este promovată şi în Polonia – printr-o campanie online

Programul Timişoara Capitală Europeană a Culturii 2023 este promovată şi în Polonia, prin Institutul Cultural Român (ICR) Varşovia, care a început din Ziua Culturii Naţionale o campanie online în acest sens.

Până în săptămâna care precede ceremonia de inaugurare a Programului Cultural Timişoara 2023, pe pagina de Facebook a ICR Varşovia vor fi difuzate săptămânal câte cinci materiale video realizate de Asociaţia Timişoara – Capitală Europeană a Culturii. Materialele video sunt subtitrate în limbile polonă şi engleză şi conţin interviuri cu curatorii programelor şi publicul participant, precum şi imagini de la o parte din evenimentele desfăşurate în perioada 2018-2021, grupate astfel: implicarea publicului, muzică, teatru, dans şi arte vizuale. Polonezii vor avea astfel ocazia să cunoască scena culturală timişoreană, precum şi valorile pe care este construit programul cu care Timişoara a câştigat titlul în 2016: multiculturalitate, pluralism confesional, experiment artistic, inovaţie şi spirit antreprenorial„, a transmis, marţi, Asociaţia Timişoara 2021.

ICR Varşovia va promova, de altfel, de-a lungul anului 2023, în multe dintre programele derulate în Polonia, povestea Timişoarei Capitală Europeană a Culturii.

În altă ordine de idei, Asociaţia TM2021 anunţă deschiderea apelului pentru voluntari, alături de care să scrie povestea TM2023.

În funcţie ce ştii şi ce-ţi place, poţi fi voluntar în zone precum organizare de conferinţe, seminarii şi forumuri, campanii de informare în comunitate şi şcoli, relaţii publice şi comunicare, asistenţă producţie, foto/video, design, echipa logistică / suport pentru evenimente artistice. Activităţile de voluntariat se desfăşoară în Timişoara, în centru sau în cartiere, în funcţie de necesităţi, în alte localităţi din Timiş, dar şi în mediul online„, mai anunţă Asociaţia Timişoara 2021.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole