Se caută constructor pentru noul Centru cultural şi educaţional Kuncz

Primăria Timișoara a demarat licitația pentru alegerea executantului noului Centru Cultural și Educațional Kuncz, obiectiv asumat de oraș prin dosarul de candidatură la titlul de Capitală Europeană a Culturii. Noua clădire cu parter și două etaje se va ridica pe str. Satu Mare, nr. 1A, cu finanţare prin POR 2014-2020, Axa prioritară 9 Sprijinirea Regenerării Economice şi Sociale a Comunităţilor Defavorizate din Mediul Urban.

Municipiul Timișoara, în calitate de oraș desemnat Capitală Europeană a Culturii, și-a asumat o serie de obiective de infrastructură. Unul dintre aceste obiective este realizarea unui centru multifuncţional (clădire) de tip servicii sociale fără cazare, incluzând spaţii de recreere şi relaxare prin: amenajarea unor săli pentru cursuri artistice, sală de sport, activităţi de asistenţă la efectuarea temelor, denumite generic after school, sală de mese. Programul este dedicat în special copiilor de vârstă şcolară (7-12 ani). Sala de mese va fi deservită de un serviciu de catering, care va aduce mâncarea porţionată şi va fi prevăzută cu un oficiu pentru depozitarea temporară, spălare veselă. Grupurile sanitare pentru personal se află la etajul I. Tot aici se află un oficiu cu spălătorie pentru feţe de masă, perdele, huse de scaune etc., prevăzut cu spaţii de depozitare pentru rufe curate /murdare.

„Scopul este combaterea marginalizării sociale prin promovarea unei abordări de tip integrat, un centru multifuncţional cu activităţi socio-educative, recreative şi culturale. Grupul ţintă vizat este format din aproximativ 100 de persoane din comunitate. Realizarea obiectivului va contribui la: creşterea sentimentului de apartenenţă la comunitate; dezvoltarea de acţiuni de informare în ceea ce priveşte serviciile oferite şi beneficiile acestora pentru persoanele marginalizate şi familiile acestora; asigurarea pe timpul zilei a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recreere – socializare, abilitare-reabilitare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă pentru copii”, transmit reprezentanții Primăriei Timișoara.

Valoarea estimată fără TVA este de 5.582.411,81  lei. Durata execuției este de 20 de luni.

Primăria Timișoara intenționează să mai construiască două centre multifuncționale în cartierele Freidorf-strada Polonă și în Ronaț.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole