Timișorenii invitați la plimbări pe Bega cu vaporul Pelicanul până la ecluza de la Sânmihaiu Român – ieșirea pe râu are loc marți, 24 octombrie

Timișorenii sunt invitați la plimbări pe Bega cu vaporul Pelicanul.

Marți, în 24 octombrie, între orele 13.00 și 16.00 facem o nouă ieșire pe Bega cu Pelicanul! Navigăm până la ecluza de la Sânmihaiu și ne bucurăm de frumusețea aparte pe care Râul Nostru o are toamna, atunci când se pictează în culorile minunate ale acesteia. Avem ocazia, totodată, să admirăm ecluza de la Sânmihaiu punct de referință în sistemul hidrografic al Banatului. Înscrieri obligatorii și mai multe detalii 👉🏻 https://bit.ly/tura24octombrie“, arată organizatorii.

Pe canalul Bega dimensiunile maxime ale navelor și formațiilor în cuplu sunt după cum urmează: lungimea maximă = 65 metri, lățimea maximă = 8,20 metri și pescajul maxim = 1,20 metri. De asemenea există restricții de înălțime variabile, pe diferite sectoare ale râului, datorate podurilor.

Proiectul 𝗘𝗰𝗹𝘂𝘇𝗲 𝗽𝗲 𝗕𝗲𝗴𝗮 / 𝗖𝗼𝗻𝗲𝘅𝗶𝘂𝗻𝗶 𝗰𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗮𝗹𝗲 face parte din Programul cultural național ”Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole