Timișorenii invitați la o plimbare pe apă cu canoele pe Canalul Șubuleasa pe 1 octombrie – traseul începe la capătul verde al străzii Efta Botoca

Timișorenii invitați la o plimbare pe Canalul Șubuleasa pe 1 octombrie pentru o reîntâlnire cu peisajul cultural al câmpiei Banatului.

Proiectul Atenție, apă! își propune redefinarea cadrului natural din zona canalului, prin intervenții artistice temporare, gândite de Miki Velciov și Anda Stan, inserate atent în peisajul natural. De la ora 16:30 lansăm broșura „Coridorul ecologic Șubuleasa” ca anexă la Ghidul de bune practici, publicat în 2019, și dezbatem viitorul canalului cu: Gabriel Almăjan (arhitectul șef al Municipiului Timișoara), Mihai Danciu și conf.dr.arh. Ana-Maria Branea (tutorii atelierului de urbanism din cadrul Facultății de Arhitectură și Urbanism Timișoara care au coordonat proiectele expuse), dr.arh. Maja Bâldea (autorul studiului istoric asupra evoluției canalului), dr. arh. Bogdan Demetrescu (Ecluze pe Bega) și Loredana Gaiță (coordonator Timișoara verde-albastră)“, arată organizatorii.

Pentru o experiență memorabilă, organizatorii au pregătit plimbări pe apă cu canoele, expoziția proiectelor studenților FAUT și o ambianță plăcută cu DJ Mini Zucchini.

Program :

✔️16:00 Vernisaj intervenții artistice in situ și expoziție proiecte studențești

✔️16:30 Lansare broșură Coridorul ecologic Șubuleasa și Dezbatere Coridorul ecologic de Est

✔️16:30-20:00 Plimbare cu canoe pe Șubuleasa @Equilibrium

✔️17:30 DJ Mini Zucchini

📌Locația: traseul începe la capătul verde al Străzii Efta Botoca /pin: https://goo.gl/maps/uSSmDBoGzcDjM1PE8

Activitate organizată în programul LA PAS/Slowing Down, care face parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole