Timișoara: Ziua Națională sărbătorită în Piața Victoriei cu Ansamblul Timișul, Cobzality&Crispus și spectacol de foc – urcă pe scenă Andreea Voica, Andreea Haisan, Ilie Medrea, Victorița Lăcătușu și Petrică Miulescu-Irimică

Primăria Timișoara prin Casa de Cultură vă invită de Ziua Națională a României la un spectacol ai cărui protagoniști vor fi Ansamblul „Timișul” & invitații, urmat de Cobzality&Crispus.

Soliști: Andreea Voica, Andreea Haisan, Ilie Medrea, Victorița Lăcătușu și Petrică Miulescu-Irimică. Dirijor: Deian Galetin. Coregrafi: Maria Dudău-Topciov și Ciprian David.

Cobzality este cel mai fresh proiect electro world music din zona premium a industriei muzicii alternative din România, inspirat de folclorul autentic românesc, de obiceiuri şi tradiţii, amestecând o gamă variată şi surprinzătoare de instrumente de percuţie şi de suflat acustice cu sunete moderne sintetizate sau elemente de muzică electronică şi sound design“, arată organizatorii.

Trupa Crispus s-a format în 2003, la Sibiu, la iniţiativa unor tineri care… „se joacă cu focul”!

Cu o experienţă de peste 20 ani în spectacole de stradă, Crispus a impresionat încă de la primele apariţii, devenind cea mai titrată trupă autohtonă de show cu foc. Pentru Crispus, jocul cu focul este o provocare continuă, iar spectacolele lor sunt îmbogăţite permanent cu elemente acrobatice şi artistice“, mai arată organizatorii.

„Dansul Zmeilor”, spectacol cu muzică și foc, vineri, 1 Decembrie 2023, ora 18:00, Piața Victoriei

Pe 2 decembrie timișorenii sunt invitați în Piața Victoriei, la concerte cu Cromatik Voices și de la Vest Phoenix Cover, apoi ansamblul de suflători Blue Brass Band, format din studenți și Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara. Seara se încheie cu Ad Libitum Voices, invitații speciali ai serii.

Cvartetul Ad Libitum Voices s-a născut în 2012, la Cluj-Napoca, fiind unul dintre primele grupuri de pop-opera din România. Grupul este format din doi tenori, un bariton și un bas: Tiberius Simu, Sergiu Coltan, Vlad Morar și Cristian Ignuta, absolvenți ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” și colaboratori ai Operei Naționale Române din Cluj-Napoca“, mai arată sursa citată.

Ad Libitum Voices, Sâmbătă, 2 decembrie 2023, ora 18:00, Piața Victoriei

Pe 3 decembrie timișorenii pot asista la concerte susținute de Ansamblul „Timișul” Tineret, Surorile Oșoianu și LUPII lui Alex Calancea.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole