Timișoara: va fi lansată licitația pentru desemnarea constructorului pentru descărcarea de pe autostradă de la Sânandrei – contractul inițial a fost reziliat în luna august    

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, vineri, la Timișoara, într-o conferință de presă, că săptămâna viitoare va fi lansată licitația pentru construcția descărcării de pe A1 de la Sânandrei.

Săptămâna viitoare va fi relansată licitația pentru descărcarea de pe A1 de la Sânandrei. Termenul de depunere a ofertei va fi până la începutul lunii decembrie“, a declarat Sorin Grindeanu.

Contractul cu vechiul constructor a fost reziliat pentru drumul de legătură dintre A1 şi DN69 (zona Sânandrei), în luna august din cauza lipsei de mobilizare a constructorului italian, care a atins un stadiu al lucrărilor de doar circa 20%.

Contractul pentru construirea noii descărcări de pe Autostrada A1, la Timişoara, fusese câștigat în vara anului 2020 de firma italiană Todini Costruzioni Generali S.p.A.

Lucrarea a fost adjudecată la preţul de 189.571.920,62 de lei (fără TVA), adică aproximativ 46 de milioane de euro cu TVA.

Traseul drumului de legătură începe cu 300 de metri înaintea intersecţiei existente, dintre drumurile DJ 692 şi E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier şi se dezvoltă pe direcţia Nord-Est, spre Autostrada A1.

Traseul are o lungime de aproximativ 10 kilometri.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole