Timișoara: un electroencefalograf a fost donat Centrului de Recuperare şi Rebilitare Neuropsihiatrică pentru Copii – aparatul ajută la urmărirea funcţiilor vitale ale copiilor cu dizabilităţi

Un nou pas a fost făcut, în aceste zile, în cadrul parteneriatul dintre Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Clubul Rotary Timişoara Cetate.

Obiectul colaborării îl reprezintă dotarea Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Copii Timişoara cu echipamente de EEG și monitorizare funcții vitale şi dotarea casei de tip familial pentru copiii, din localitatea Mânăstire, comuna Birda.

Astfel, Centrul de Recuperare şi Rebilitare Neuropsihiatrică pentru Copii Timişoara a primit, la începutul acestei săptămȃni, un electroencefalograf – aparat foarte important în urmărirea funcţiilor vitale ale copiilor cu dizabilităţi din acest centru.

Electroencefalograma (EEG) este o evaluare non-invazivă, care detectează, potenţează şi înregistrează activitatea bioelectrică a creierului. Această metodă de investigare a activităţii electrice a creierului este foarte importantă în diagnosticul şi monitorizarea pacienţilor cu epilepsie, dar şi în diagnosticul altor afecţiuni neurologice de tipul encefalopatiilor, encefalitelor, tulburărilor de somn“, se arată într-un comunicat de presă.

Valoarea electroencefalografului este de 47.000 lei, aparatul fiind achiziționat de Rotary Timișoara Cetate cu sume provenite din donaţiile membrilor clubului şi din sponsorizări.

În cursul lunii decembrie 2023, în cadrul parteneriatului dintre DGASPC Timiş şi Rotary Timișoara Cetate, Centrul de Recuperare şi Rebilitare Neuropsihiatrică pentru Copii Timişoara a fost dotat cu trei monitoare pentru urmărirea funcţiilor vitale şi cu echipamente de stimulare senzorială pentru copiii cu dizabilităţi psihice“, mai arată sursa citată.

Parteneriatul cu clubul de servicii timișorean va continua şi va fi atins un nou obiectiv propus în cadrul colaborării, respectiv Rotary Timișoara Cetate va dota o casă de tip familial din comuna Birda.

Imobilul a fost pus la dispoziţie de Primăria comunei Birda, clubul de servicii urmȃnd să o recondiţioneze şi să ofere toate articolele necesare copiilor care vor locui în ea.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole