Timișoara: un bărbat a căzut pe asfalt după ce i s-a făcut rău – a fost salvat de jandarmi deoarece era lovit la cap

În seara zilei de 8 februarie, în jurul orei 20:30, plutonier adjutant Georgevici Sebastian, care se afla în timpul liber și se plimba împreună cu fiica sa pe strada Gheorghe Lazăr din Timișoara, a observat cum unei persoane care traversa strada, i s-a făcut rău și a căzut pe asfalt, pe banda de circulație, lovindu-se la cap.

A alergat imediat spre locul incidentului, timp în care l-a anunțat pe jandarmul aflat în serviciu la postul de pază și protecție instituțională de la Trezorerie, solicitându-i sprijinul.

Alături de plutonierul adjutant Dan Alin, i-a acordat primul ajutor cetățeanului în cauză și au blocat circulația pentru că exista riscul ca participanții la trafic să nu îl observe și să fie grav accidentat. Între timp au apelat serviciul unic de urgență 112, li s-a făcut legătura cu Serviciul de Ambulanță și în permanentă consultare cu operatorii au aplicat procedurile specifice, asigurându-se că nu îl mișcă. Cu calm au așteptat sosirea echipajului medical specializat și au răsuflat ușurați când li s-a spus că e conștient și l-au putut transporta în siguranță la spital“, a transmis jandarmeria Timiș.

Am sunat la 112 și am rămas lângă domnul căzut la pământ până ce a ajuns ambulanța. Sunt bucuros că am putut să-l ajut că se putea întâmpla o nenorocire, să treacă mașinile cu viteză peste el” ne-a relatat colegul nostru, plutonier adjutant Dan Alin.

Ajunși acasă, fata colegului nostru Georgevici, emoționată a spus: „Tata, i-am salvat viața omului acesta„, iar replica a fost: „Da, draga tatei, i-am salvat viața!„.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole