Timișoara este primul mare oraș din România care cere certificat verde în cafenele și restaurante. Subprefectul PNL Ovidiu Drăgănescu: aceleași măsuri se cer și la New York

Timișoara este primul mare oraș din România care aplică de astăzi măsurile impuse de o incidența mai mare de 3/mia de locuitori.

De astăzi, 21 septembrie, se va cere certificatul verde în restaurante, cafenele, cinematografe, discoteci, baruri, respectiv la spectacole, festivaluri, nunti, botezuri,  conferințe etc.

“Toți cei care dețin afaceri în asemenea locații sau organizează activități de genul de mai sus vor trebui să descarce aplicația – check dcc – pe un telefon sau tabletă android. Apoi, fiecare client/ participant va fi verificat prin citirea codului QR în pătratul din centrul ecranului. Doar după confirmarea deținerii certificatului verde persoana poate fi admisă în interior sau în exterior, pe terasă“, spune subprefectul PNL Ovidiu Drăgănescu.

Supermarketurile rămân deschise

“Acesta atrage atenția a nu se confunda industria horeca și alte activități menționate mai sus care sunt deschise la o incidență cuprinsă între 3 si 6/mie cu operatorii din comerț/prestări servicii (Auchan, Lidl etc) care își reduc activitatea la peste 4/mie cu închidere la ora 18.00“, atrage atenția subprefectul liberal.

Ovidiu Drăgănescu compară Timișoara cu New York

“Aceleași măsuri se cer și la ONU în New York la Întâlnirea tuturor conducătorilor de state ale lumii ce are loc în aceste zile“, a completat subprefectul de Timiș.

Foto: timisplus

Recomandările noastre

Cele mai citite articole