Timișoara: un angajat cu studii medii mănâncă mai puțin decât unul cu studii superioare – o companie oferă bonuri de masă de 20 de lei, respectiv 30 de lei

Companiile din Timișoara tratează în mod diferit diversele categorii de angajați.

Recent, Buletin de Timișoara prezenta anunțurile de angajare de la Continental unde salariul de încadrare este 1.968 de lei net și de la Hella unde salariul de încadrare eeste de 1.996 de lei net, cu 28 de lei mai mare decât la Continental.

Bineînțeles că la aceste salarii companiile oferă tot felul de bonificații, de la al 13-lea salariu până la plata dublă a orelor suplimentare și a celor de noapte.

Însă pentru a primi bonificațiile pot intervii diferiți factori: cum este stabilită norma de lucru sau dacă angajatul poate să efectueze ore suplimentare și de noapte. Poate situația personală sau de familie nu îi permite acest lucru. Ce face în cazul acesta? Probabil nu i-a întrebat nimeni niciodată pe toți marii HR-iști din marile companii, dar probabil că puțin le pasă.

Astăzi, însă, ne vor referi la cazul unei alte mari companii din Timișoara, este vorba despre Hamilton.

Conform unor anunțuri de angajare, compania este în căutare de personal, de aproape toate tipurile și  categoriile.

Ceea ce sare în ochi este diferențierea salariaților nu doar în privința pregătirii educaționale sau profesionale, ci și în privința bonurilor de masă. Altfel spus un angajat cu studii medii mănâncă mai puțin decât unul cu studii superioare.

Așa se face că la postul de inginer metrolog, spre exemplu, compania oferă “tichete de masă la valoarea nominală de 30 lei“.

Însă la postul de operator logistică se oferă “tichete de masă la valoarea nominală de 20 lei“.

Întrebarea firească, dar retorică, este următoarea: burta cu studii superioare chiorăie mai tare decât cea cu studii medii?

Recomandările noastre

Cele mai citite articole