Timișoara: tineri din oraș învață în Germania cum se pot implica mai mult în viața comunității – scopu este îmbunătățirea proceselor participative

Tineri timișoreni, membri ai Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret al Municipiului, beneficiază de oportunitatea de a învăța despre metodele prin care se pot implica mai mult în viața comunității, de la omologii lor din Germania.

Primăria Timișoara și orașul Karlsruhe au semnat, în luna noiembrie 2022, un parteneriat pe termen lung, care vizează cooperarea celor două localități înfrățite pe multiple planuri. Printre domeniile identificate ca fiind prioritare se numără tineretul și managementul cartierelor.

Astfel, reprezentați ai Primăriei Timișoara participă, în această perioadă, la un schimb de experiență pe aceste tematici, în orașul Karlsruhe. Pentru a crește implicarea directă a tinerilor în deciziile publice locale, delegația este însoțită de doi tineri selectați în urma unui apel lansat în cadrul Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret al Municipiului Timișoara. Aceștia sunt:

– Alexandru Foale, coordonator de voluntari internaționali în cadrul FITT și responsabil de centrele de tineret din cartiere;

– Mădălina Medoni, membră a Asociației ,,Inițiativa’’ din Timișoara (AIT) și în Organizația Studenților Basarabeni (OSB), student reprezentant în cadrul Consiliului Facultății de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării din cadrul UVT.

Tinerii, alături de reprezentanții Primăriei Timișoara au prilejul de a vedea la fața locului spații dedicate copiilor și tinerilor și de a discuta despre modalitățile și activitățile prin care aceștia își aduc contribuția la proiectele comunității“, se arată într-un comunicat al municipalității.

Participanții vor prezenta exemple de bune practici, care pot fi preluate și adaptate la nivel local. De asemenea, vor împărtăși din proiectele de succes implementate deja în cele două orașe, cu privire la gestionarea activităților de tineret.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole