Timișoara: Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely celebrează Ziua Mondială a Teatrului cu  o premieră

Spectacolul Bánk, care aduce laolaltă două orașe ce vor fi, în același an, Capitale Culturale ale Europei, montat de tânărul regizor  Markó Róbert, este o coproducție Timișoara – Veszprém și va avea premiera duminică, 27 martie  2022, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Maghiar Csiky Gergely.

“O nouă premieră de Ziua Mondială a Teatrului la Teatrul Maghiar din Timișoara! Sub semnul parteneriatelor ce creează punți între epicentre culturale și al strategiei de expansiune a arealului stilistic, ineditul proiect teatral repovestește scenic cea mai faimoasă dramă națională a dramaturgiei și a culturii maghiare, Banul Bánk, de Katona József.  Bánk  este a treia coproducție din stagiunea 2021/2022 a Teatrului Maghiar Csiky Gergely, după Orașul paralel și Cenușăreasa, fiecare spectacol fiind parte a programului instituției de  pregătire pentru anul 2023, când Timișoara va fi Capitala Culturală a Europei. Partenerii teatrului timișorean în proiectul Bánk, sunt  două teatre din Veszprém, oraș din Ungaria care va deține tot în anul 2023  titlul de Capitală Culturală a Europei, respectiv Teatrul de Păpuși Kabóca și Teatrul Petőfi“, spun reprezentanții Teatrului.  

A doua reprezentație se va desfășura în 28 martie 2022, de la ora 19, iar încasările din biletele acestei reprezentații vor fi donate Uniunii Ucrainenilor din România, pentru a-i ajuta pe refugiații de război din Ucraina.

Biletele (24/ 12 lei) sunt disponibile pe portalul tm-t.biletmaster.ro și la Agenția Teatrului Maghiar.

Toate spectacolele Teatrului Maghiar de Stat  Csiky Gergely Timișoara sunt traduse în limba română.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole