Timișoara: proiecții video și animații, desen grafic digital și muzică pe malul Begăi – primul eveniment la Anturaj cu Bosquito, The Mono Jacks, Nightlosers, Fără Filtru, The Case, Louis King și DJ Zoleevee

Proiectul „District Sonor Soundscape”, inițiat de Asociația Operațiunea Zâmbet în parteneriat cu Get a Gig GmbH (Gigmit), Tomtix, Anturaj Timișoara și Muzeul Apei Timișoara, aduce un val de evenimente inovatoare în cadrul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023.

Scopul acestuia este valorificarea canalului Bega prin artă muzicală și artele noii ere digitale, precum desenul grafic digital, animațiile sau video proiecțiile.

District Sonor Soundscape se va desfășura pe parcursul a trei weekend-uri, între 28 – 30 iulie 2023, 18 – 20 august 2023 și 1 – 3 septembrie 2023 în locații pe malurile Canalului Bega. Odată cu aceste evenimente, mediul urban se va transforma într-un district dedicat consumului de artă, în care creativitatea va prinde noi forme, iar creativii vor da frâu liber imaginației“, arată organizatorii.

Primul weekend de District Sonor Soundscape, care va avea loc între 28 și 30 iulie, aduce pe scenă un amestec vibrant de genuri și stiluri muzicale, de la rock alternativ și post-punk până la etno jazz blues. Startul primului eveniment va fi dat de Bosquito, The Mono Jacks, Nightlosers, Fără Filtru, The Case, Louis King și DJ Zoleevee. Acesta se va desfășura în locația Anturaj, Bulevardul Vasile Pîrvan, nr. 5, Timișoara.

În total, în cele trei weekenduri, pe scena District Sonor Soundscape vor urca 18 formații muzicale renumite sau la început de drum, din România și Europa, dar și DJ locali care vor crea atmosfera perfectă înainte de fiecare concert. De asemenea, peste 10 artiști din domeniul multimedia vor participa direct la proiect sau își vor expune lucrările în cadrul expozițiilor și workshop-urilor de artă digitală, desen grafic digital, animație, fotografie și short video moving art. Printre activități și evenimente se numără și expozițiile de fotografie și proiecțiile video documentare despre Timișoara și Canalul Bega, care vor oferi publicului o altfel de imagine asupra patrimoniului cultural local. Proiectul va genera produse culturale inedite, precum filmul de prezentare „Bega – Canal de comunicare cu generațiile viitoare” și soundtrack-ul „Bega Soundscape TM2023”. Sunete reale înregistrate în timpul evenimentelor dedicate soundtrack-ului, caricaturile realizate de graficieni in timp real și opera grafică rezultată în urma implicării directe a publicului în procesul creativ vor transforma District Sonor Soundscape într-o experiență unică, dinamică și autentică“, mai artă organizatorii.

Proiectul face parte din Programul Cultural Național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul BEGA.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole