FOTO inedit. O capsulă a timpului, cu un document vechi de peste un secol, găsită încastrată în peretele unei şcoli

O capsulă a timpului, care conţinea un document vechi de peste un secol, a fost găsită încastrată într-un perete al unei foste şcoli din municipiul Arad, aflată în reabilitare pentru ca imobilul să devină sediu al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu”.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Arad au declarat, când au vizitat şantierul, că în timpul primelor lucrări de renovare a fost descoperită „o capsulă a timpului, încastrată într-un perete de la etajul II al imobilului”.

„Într-un cilindru de oţel a fost găsită o eprubetă conţinând un document cu istoria olografă a şcolii evreieşti din Arad. Documentul are o deosebită valoare pentru istoria acestei zone a Europei pentru că descrie, începând cu anul 1823, eforturile făcute de evreii arădeni pentru construirea şi întărirea şcolii. La vremea respectivă, rabin al comunităţii evreieşti arădene a fost vizionarul Aron Chorin, iar preşedinte comerciantul Moise Hirschl, fiul lui Jacob Hirschl, cel care a construit la Arad primul teatru permanent de pe teritoriul României de astăzi”, a spus directorul de comunicare al CJ Arad, Andrei Ando.

Documentul a fost predat de UAV Direcţiei Judeţene pentru Cultură Arad.

Festival de orgă la Lugoj

Festivalul Internațional de Orgă Timorgelfest are, din acest an, spectacole și în urbea de pe Timiș! Primul spectacol va fi luni, 11 octombrie, ora 18.00 la Biserica Romano Catolică. Cea…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole