Timișoara: Teatrul German de Stat organizează Festivalul European de Teatru EUROTHALIA în perioada 20 – 30 septembrie

Teatrul German de Stat Timișoara organizează Festivalului European de Teatru EUROTHALIA în perioada 20 – 30 septembrie.

EUROTHALIA, festivalul produs de Teatrul German de Stat Timișoara, devine, sub motto-ul „Perspective”, un filtru de referință al manifestării teatrale actuale din Europa.

Cu scopul de a deschide percepția asupra diferitelor formate din sfera artelor spectacolului european, festivalul aduce laolaltă spectacole de teatru, dans, teatru-dans, teatru documentar și teatru de marionete, spectacole nonverbale și producții cu elemente multimedia și animatronice din Spania, Germania, Belgia, Austria, Franța, Letonia, România, Grecia, Danemarca, Bulgaria și Macedonia. Dintre companiile și artiștii care au confirmat prezența se numără și Rimini Protokoll, Wim Vandekeybus, Ikarus Stage Arts sau Burgtheater“, arată organizatorii.

Luni, 18 septembrie 2023, începând cu ora 11.00, Teatrul German organizează conferința de presă cu ocazia unei noi ediții a Festivalului.

Întâlnirea va avea loc în prezența primarului Timișoarei, domnul Dominic Fritz, a managerului Teatrului German, domnul Lucian Vărșăndan, și a celor doi curatori ai festivalului, Rudolf Herbert și Andrea Wolfer.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole