Timișoara: stadionul Lego din Calea Buziașului are aviz de mediu – urmează obținerea autorizației de construire și începerea lucrărilor – stadionul va avea 10.000 de locuri și costă circa 22 de milioane de euro

Stadionul Lego din Calea Buziașului are aviz de mediu.

Anunțul a fost făcut de viceprimarul PNL al Timișoarei, Cosmin Tabără.

Fizic, avem și ultimul document sau piesă „puzzle” pentru stadionul de tip „lego”: avizul de la Agenția pentru Mediu. Săptămâna viitoare sunt ultimele discuții pentru stabilirea unor mici detalii cu antreprenorul, arhitectul-șef și echipa de proiect, apoi urmează așa: autorizația de construcție și trecerea la munca din teren. Mult a fost, puțin a rămas! După aproape 70 ani, Timișoara construiește un stadion care va fi dedicat sportului, dar și tineretului, unde vor avea loc concerte. Construcția este finanțată din bugetul local, stadionul va avea 10.101 locuri, la care se adaugă locurile pentru presă. Alte detalii le voi da după ce avem autorizația de construcție și începem construcția efectiv“, arată sursa citată.

La rândul său primarul Dominic Fritz anunța recent finalizarea licitației pentru construire.

Tocmai am încheiat procedura de analiză a ofertelor depuse pentru proiectarea și construirea stadionului de peste 9.000 de locuri, din Calea Buziașului. Avem un câștigător, pe care îl vom anunța după scurgerea termenului pentru contestații.. După semnarea contractului, firma are la dispoziție doi ani și jumătate să finalizeze investiția. Lângă stadion vom construi o parcare, un parc și un loc de joacă. Ridicăm stadionul doar cu bani din bugetul local. Pentru oraș este un efort financiar uriaș, însă pentru sportul local este o investiție vitală și urgentă“, a declarat primarul Timișoarei.

Stadionul va costa 22 de milioane de euro și va construit de firma Tehnodomus.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole