Timișoara: sistemul de bikesharing IVelo disponibil în 9 stații din zone cheie ale orașului – peste 140 de biciclete pot fi închiriate gratuit direct din aplicație

Începând cu luna mai, timișorenii pot să-și descopere orașul preferat într-un mod sustenabil și distractiv.

Ivelo by Green Revolution, serviciul de bikesharing inovator, a ajuns în oraș și este gata să transforme modul în care oamenii se deplasează.

Proiectul sponsorizat de BCR, Linde Gaz România și dm drogerie markt și susținut de Primăria Timișoara, își propune să contribuie la reducerea emisiilor de carbon și a traficului auto.

Serviciul este gratuit pentru locuitorii orașului.

I’Velo va fi prezent în Timișoara cu peste 140 de biciclete, distribuite la cele 9 stații din zonele cheie ale orașului, respectiv: Bulevardul Constatin Diaconovici Loga, Strada Traian Grozăvescu, Strada Cluj, Piața Mărăști, Bdul Mihai Viteazul, Piața Sf. Gheorghe, Piața Nicolae Bălcescu, Nokia Business Center și Iulius Mall.

,,Sunt încrezător că parteneriatul cu IVelo va aduce multe beneficii pentru timișoreni și turiști, și va contribui la viziunea de oraș verde pe care o avem pentru Timișoara.” a declarat Dominic Fritz, primarul municipiului Timișoara.

Ciclismul nu numai că îmbunătățește calitatea vieții în orașe, sănătatea publică, calitatea aerului și reduce emisiile de dioxid de carbon și de noxe, dar contribuie și la creșterea economică și crearea de noi locuri de muncă.

,,Timișoara va deveni mai atractivă pentru locuitori și turiști, iar mediul de business local poate beneficia de oportunități noi generate de această inițiativă.” a declarat Ionuț Stanimir, Director de Marketing și Comunicare.

Mai mult ciclism scade, de asemenea, poluarea fonică, despre care studiile arată că este la fel de dăunătoare ca poluarea aerului, deoarece nivelurile de zgomot produse de traficul rutier depășesc adesea nivelurile acceptabile și au un impact negativ asupra sănătății umane.

“Într-o lume în care tot mai mulți oameni sunt afectați de sedentarism și probleme de sănătate asociate acestuia, bicicletele oferă o modalitate simplă și plăcută de a menține o bună sănătate fizică și mentală.’’ a declarat Cristian Crișan, director executiv.

Nu în ultimul rând, mersul pe bicicletă are un impact pozitiv și din punct de vedere social: fiind mai accesibil ca preț decât condusul unei mașini, mersul pe bicicletă permite oamenilor să aibă acces la mai multe opțiuni legate de locuri de muncă și activități, iar celor mai în vârstă le permite să rămână activi din punct de vedere social pentru mai mult timp.

Obiectivul nostru este de a acționa ca un partener pentru comunitatea locală și a dezvolta soluții durabile de transport alternativ cu impact asupra îmbunătățirii calității vieții și protejarii mediului înconjurător’’, a declarat Camelia Georgiev, directorul de comunicare.

Închirierea bicicletelor de către utilizatori se face rapid, direct de pe telefonul mobil, în câțiva pași simpli:

  1. Descarcă aplicația I’Velo pe telefonul mobil;
  2. Selectează stația dorită și verifică câte biciclete sau locuri de parcare sunt disponibile;
  3. Scanează codul QR de pe bicicleta selectată și își introduc datele;
  4. Pornesc cursa prin oraș timp de două ore. Extinderea duratei călătoriei se face printr-o nouă scanare a codului QR.

Tot din aplicație, utilizatorii pot cere ajutor sau semnala eventuale probleme.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole