FOTO/VIDEO. Timișoara: dezastru descoperit de OPC la magazinul Carrefour din Shopping Center Bega – a fost închisă temporar zona Gastro

Un control al inspectorilor de la protecția Consumatorilor a descoperit mai multe nereguli la magazinul Carrefour din Shopping Center Bega.

Abateri constatate: produse alimentare din carne de porc, refrigerate, cu modificări organoleptice, culoare modificată și miros nespecific, umiditate excesivă în interiorul ambalajului și condens, lichid sanguinolent in exces; roduse alimentare congelate, preambalate individual cu conținut cuprins în bloc de gheață, zăpadă în interiorul ambalajului, rezultat al decongelării și recongelării ulterioare, nerespectare temperatură de depozitare-păstrare-transport; legume-fructe depreciate, supracoapte, cu pulpa afectată și scursă, nefiind respectate cerințele minime de calitate; în urma verificărilor efectuate asupra corectitudinii informării consumatorilor privitor la cantitatea netă declarată s-a constatat faptul că plasa de 2 kg prezenta în fapt o greutate de 1,950 kg, 1,920 kg, operatorul economic desfasurand astfel o practică comercială incorectă în relația cu consumatorii, în zona de prestare servicii de alimentatie publică de tip Fast-Food(gastro): tăvile de copt neigienizate corespunzător așezate peste foile de copt ale altor tăvi, cuptoarele prezentau depuneri consistente de grăsimi alimentare arse, resturi alimentare.Materii prime: produse de panificație lipsite în totalitate de elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformității acestora; specialitățile expuse în vederea comercializării ca masă caldă prezentau temperaturi sub cele reglementate; ⁠în vitrina frigorifică de desfacere a produselor alimentare perisabile, au fost identificate produse lactate si branzeturi cu modificări organoleptice: culoare și miros nespecific; ⁠în zona de depozitare existau camere frigorifice și congelator nefuncționale corespunzător existand depuneri consistente de gheață și zăpadă atat pe perdeaua de acces din silicon, ușa de acces, cat și tavan si pereții interiori. Pe paviment exista strat gros de gheață, în care erau încorporate atat ambalaje colectiv cat și produse alimentare preambalate; suplimente alimentare care nu erau pastrate în vederea comercializării conform recomandărilor producătorului, fiind comercializate în pachete promoționale fără a exista la vanzare și produsul individual cu preț de referință“, se arată într-un comunicat de presă.

În urma constatării deficiențelor inspectorii OPC au dispus mai multe sancțiuni.

Este vorba despre 4 amenzi contravenționale în cuantum total de 63,000 le și un avertisment. Au fost dispuse următoarele  măsuri complementare: oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficientelor constatate zona Gastro; oprirea definitivă de la comercializare al produselor neconforme in valoare totală de 96.000“, mai arată sursa citată.

Horticultura S.A. face angajări

S.C Horticultura S.A. caută oameni care doresc să se alăture echipei în toate activitățile ce țin de organizarea și aranjarea spațiilor verzi. Posturile disponibile: Muncitori necalificați – 15 posturi Dulgher-…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole