Timișoara: scriitorul George Moisi lansează noul roman – “Sub acoperire. În numele dreptății“ – explorează ideea de dreptate pe străzile din Timișoara, într-un thriller jurnalistic palpitant

Scriitorul timișorean George Moisi își lansează noul roman, ”Sub acoperire. În numele dreptății”, sâmbătă, 3 februarie, de la ora 13.00, la cafeneaua Nori Specialty Coffee din Timișoara (strada Protopop George Dragomir, nr. 7a).

Iubitorii de literatură din orașul de pe Bega sunt invitați să participe la lansarea celui de-al treilea roman al scriitorului timişorean, publicat la finalul anului 2023 la editura LiterPress Publishing din București. Invitat alături de autor, la prezentarea cărții, va fi poeta Anca Iațin, iar după discuțiile cu publicul și momentul de întrebări și răspunsuri, va urma o sesiune de autografe.

George Moisi (n. 1991, Oradea) a început să scrie încă din timpul liceului, însă primul roman publicat (”Vapoarele morții”, ficțiune de război) a apărut în anul 2011 la editura Mirton din Timișoara, în timp ce era student la jurnalism în cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Tot în anul 2011 a abandonat viitoarea carieră de jurnalist pentru a urma o carieră de polițist, urmând astfel, în perioada 2011 – 2014 cursurile Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București.

În prezent, este ofițer al poliției judiciare. După o pauză de 10 ani, în anul 2021 publică cel de-al doilea roman, ”Registrul domnului Carvet”, un thriller polițist scris într-un stil cinematografic, la editura LiterPress Publishing.

Sub acoperire. În numele dreptății” explorează ideea de dreptate pe străzile din Timișoara, într-un thriller jurnalistic palpitant.

Există mai multe sinonime pentru dreptate. Uneori ea se numește justiție, alteori echitate, iar în unele împrejurări poartă numele de corectitudine. Dar ce trebuie să se întâmple pentru ca dreptatea să nu-și mai poată împăca explicațiile? Probabil că ea trebuie să fie rezultatul acțiunii unor oameni cu interpretări diferite. Timișoara. Un jurnalist de investigație. Un polițist pensionat. Un procuror general. Sensul dreptății este diferit pentru fiecare dintre ei și fiecare înțelege să facă dreptate în alt fel. Și totuși, dacă scopul este comun, de ce să nu colaboreze? Bazându-se pe prietenia cu fostul polițist Blidaru, jurnalistul de investigație Gelu Modișan acceptă planul procuroarei Vodrescu și devine un agent al statului, dispus să-și sacrifice munca pentru înfăptuirea justiției, convins că numai așa mafia imobiliară din Timișoara poate fi înfrântă. Ceea ce îi scapă acestuia din vedere e tocmai faptul că, în lupta împotriva corupției, se întâmplă ca vânătorul să devină vânat, iar să faci echipă cu un procuror nu reprezintă un cec în alb și, cu atât mai puțin, o vestă antiglonț.”

Recomandările noastre

Cele mai citite articole