Timișoara renunță la violet – Primăria comandă 17 tramvaie galbene noi din fonduri europene

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a prezentat într-o fotografie bătrânul tramvai galben, acum școală, și viitoarea generație de tramvaie, tot galbene.

Comandăm încă 17 tramvaie noi din fonduri europene, care vor completa flota celor 23 de tramvaie care ajung la Timișoara până la finalul anului. Vom avea același furnizor, pentru că sunt necesare aceleași piese de schimb, aceleași echipamente pentru mentenanță, aceeași pregătire pentru vatmani și ingineri. Deci costuri pe termen lung, mai mici. Iar prețul de achiziție e același pentru toate. Tramvaiele sunt incluse în contractul de 75 de milioane de euro pe care l-am câștigat. Scopul este ca în următorii 2 ani, timișorenii să circule confortabil cu cea mai modernă flotă de transport din România“, a scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Demersul este contest de fostul viceprimar al Timișoarei. Dan Diaconu, care se declară împotriva schimbării culorilor.

Ce s-ar intampla daca fiecare administratie ce se perinda, temporar, pe la conducerea Timisoarei ar schimba culorile transportului in comun? Respectul pentru culorile alb-violet, care, in timp, au intrat in mentalul colectiv ca fiind asociate cu Timisoara reprezinta pentru administratia actuala exact … nimic. In ultimii 20 de ani, nici un primar, consiliu local, sau decident nu a schimbat aceasta regula … nu pentru ca nu ar fi putut …ci pentru ca ar fi fost stupid. Estetic e stupid sa ai o flota de transport in comun colorata dupa felul in care ai visat in noaptea anterioara. Functional e stupid sa folosesti culori diferite pentru transportul public, care trebuie sa fie recognoscibil, si exista o sumedenie de studii pe aceasta tema. Economic e stupid sa faci un astfel de gest, care te supune la costuri suplimentare pentru uniformizarea flotei.  Cu toate aceste argumente grupul consilierilor locali PNL a initiat, in 28.04, un proiect de hotarare cu privire la gama cromatica a transportului in comun, gama cromatica alb-violet. Desi Codul Administrativ presupune dezbaterea unui astfel de proiect de hotarare in MAXIM 30 de zile, acest lucru nu s-a intamplat. Si toate acestea pe un proiect creat si licitat de administratia anterioara, cu care noii decidenti au avut o singura legatura: schimbarea culorii. Cam asta e si marea „revolutie administrativa” in Timisoara, porumbeii si culori noi pentru tramvaie si autobuze. „Sa vada lumea ca noi am facut” – doar ca nu ati facut voi si nici nu cred ca va faceti vreun bine, sau cel putin asa sper. Ultimele tramvaie din contractul licitat de administratia anterioara vor fi galbene, ca dunga pictata pe zeci de km din trotuarele orasului pe care nu ati curatat-o nici acum. Asa s-a comandat“, a scris și Dan Diaconu pe pagina sa de Facebook.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole