Timișoara: picnicul “La pas“ a ajuns în holul Electro – proiectul își propune combaterea risipei alimentare și promovarea unor forme de comerț echitabile

Holul Electro a găzduit cea de-a doua ediție  picnicului „La pas”, eveniment organizat de CRIES – Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice & Solidare, Biblioteca Universităţii Politehnica Timişoara și Asociația Culturală Diogene, parte a Programului LA PAS / Slowing Down, cofinanțat de Primăria Municipiului Timișoara prin Centrul de Proiecte, care își propune combaterea risipei alimentare și promovarea unor forme de comerț echitabile.

Peste 500 de studenți ai Universității Politehnica Timișoara au vizitat standurile unde au degustat gustări delicioase, dar au aflat și o serie de informații interesante privind alimentația sănătoasă, combaterea risipei alimentare, comerțul echitabil.

Au fost prezentate, cu această ocazie, produse locale – brânzeturi artizanale de la Curtea Culorilor, gemuri și zacuscă, alimente cu termen scurt de valabilitate – ciocolată și biscuiți, cafea fair trade și ceai eco local.

Elevii de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara Timisoara au organizat un atelier senzorial de recunoaștere a condimentelor, cu flori și farfurii comestibile, din tărâțe, dar și germeni și vlăstari, hrană vie, multe descoperiri interesante pentru public.

Alți elevi, de la Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu, au pregătit borcane anti-risipă, o inițiativă pentru combaterea risipei alimentare ce a demonstrat cum se poate produce „vegeta” din resturi alimentare.

Un alt atelier care a suscitat interes a fost cel în care au fost explicate etichetele Eco, Bio și Fair Trade, s-a demonstrat cum poate fi folosit uleiul alimentar uzat și au fost promovate întreprinderi sociale.

Nu în ultimul rând, au fost puse la dispoziția celor prezenți cărți despre hrana sănătoasă, reziliență și dezvoltare durabilă, creștere, descreștere și economie circulară.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole