Timișoara: peste 100 de copii au primit ghiozdane complet echipate din partea Parohiei Dacia-Cetate

Peste 100 de copii din Timişoara, care provin din familii cu posibilităţi materiale reduse sau cu mulţi fraţi minori, au primit din partea Parohiei Dacia-Cetate din municipiu, ghiozdane complet echipate cu caiete, penare cu stilou, pix, creioane, truse pentru desen, pe care biserica le-a cumpărat cu sprijinul unor sponsori sau al enoriaşilor.

Continuăm această frumoasă tradiţie, să ajutăm familiile cu posibilităţi reduse, la început de an, pentru că prin fapta bună pe care o facem noi aici s-ar putea să creionăm în sufletul celor care primesc aceste daruri idei la fel de bune de a fi şi ei, la rândul lor, milostivi, altruişti, de-a lungul vieţii. Avem şi familii cu câte şapte-opt minori. Când viaţa le va oferi alte posibilităţi şi vor avea propriile forţe în viaţă, s-ar putea să-şi amintească de faptul că într-un anumit moment, când erau mai mici şi aveau posibilităţi mai reduse, lipsiţi de cele materiale, biserica a avut un rol important, iar preotul nu a fost doar omul bisericii, ci omul din spatele lor, care i-a sprijinit într-un moment dificil. Dacă vor reţine acest aspect, înseamnă că fapta noastră de azi a fost un câştig pentru viitorul lor„, a declarat protopopul Timişoarei, părintele paroh Zaharia Pereş.

Înainte de începerea fiecărui an şcolar, parohul Zaharia Pereş le cere directorilor de şcoli din oraş şi nu numai să întocmească liste cu familiile nevoiaşe care au nevoie de sprijin şi să i le prezinte. În baza lor, se cumpără ghiozdanele, apoi ghete din piele pentru sezonul rece, echipamente de trening, tricouri.

Printre beneficiarii acestor ajutoare se numără şi familii de catolici, dar şi familii din alte cartiere, care au auzit despre faptele bune ale părintelui.

Nu i-am întrebat niciodată pe cei care ne ajută cu sponsorizări dacă au trecut prin momente dificile material, când erau mici. Dar cred că mulţi dintre ei au avut o copilărie mai grea, pentru că atunci când ei vorbesc despre o faptă bună şi care ne sunt alături, simt întotdeauna starea emoţională care îi determină să lăcrimeze, să fie foarte generoşi şi să ajute fără ezitare. (…). Un exemplu de ajutorare a nevoiaşilor este pentru noi părintele Mitropolit Ioan, care de când a venit în Timişoara a ajutat foarte multe familii sărace, pe lângă necesarul zilnic, inclusiv cu locuinţe„, subliniază părintele Pereş.

Anul acesta, în şcolile din judeţ sunt înscrişi aproape 100.000 de elevi.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole