Timișoara: Parcul Rozelor pregătit pentru Festivalul de operă și operetă – evenimentul are loc în perioada 25 și 27 august

Timișorenii sunt așteptați la o nouă ediție a Festivalului de operă și operetă în aer liber de la Timișoara, organizat de Opera Națională Română, Teatrul de Vară din Parcul Rozelor, în perioada 25 – 27 august.

Horticultura SA, societate aflată în subordinea Consiliului Local Timișoara, desfășoară lucrări de amenajare a parcului pentru eveniment.

Colegii noștri pregătesc Parcul Rozelor pentru Festivalul de Operă și Operetă în aer liber, ce va avea loc în acest weekend. Acțiunile de întreținere au început luni dimineață și vor continua pe parcursul săptămânii: se plivesc trandafirii, se aplică tratamente fitosanitare, se toaletează arborii, se mătură aleile și se tunde iarba“, a declarat directorul Horticultura SA, Dan Rusu.

Opera “Aida” de Giuseppe Verdi deschide festivalul în data de 25 august, de la ora 20.30.

Invitat la pupitrul dirijoral se va afla maestrul David Crescenzi. Soprana Lăcrimioara Cristescu va da viață personajului Aida iar partenerul său de scenă tenorul Teodor Ilincăi va interpreta rolul Radames. Mezzosoprana Gabriela Toader o va întruchipa pe Amneris iar baritonul Șerban Vasile va urca pe scenă în chip de Amonasro.

Cea de-a doua seară de festival aparține operetei. Va fi prezentat spectacolul de operetă “Văduva veselă” de Franz Lehár, avându-l ca invitat pe maestrul Ciprian Teodorașcu. Din distribuție fac parte Narcisa Brumar, Bogdan Zahariea, Crina Vezentan și Cristian Bălășescu.

Festivalul se încheie cu reprezentația operei Traviata de Giuseppe Verdi, spectacol care îl are ca invitat pe tenorul Eusebiu Huțan, în rolul lui Alfredo Germont. Rolul Violetta Valéry va fi interpretat de soprana Paula Iancic

La toate cele trei spectacole participă orchestra, corul și ansamblul de balet al Operei Naționale Române din Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole