Timișorenii sunt invitați în acest weekend la Băile Felix – are loc Festivalul internaţional Enjoy Music

Festivalul internaţional de muzică „Enjoy Music” va aduce, în perioada 26 – 28 august, în Băile Felix, pe scena evenimentului-concurs 78 de copii şi adolescenţi care vor încerca să-i impresioneze cu vocea lor pe cei 10 juraţi, printre care Paula Seling, Monica Anghel, Aurelian Temişan, Luminiţa Anghel şi Nico.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Enjoy Music, Ovidiu Lazăr, cei mai buni vor fi recompensaţi cu premii şi trofee, fiind organizate: secţiunea interpretare, cu şapte categorii de vârstă, între 4 şi 19 ani, secţiunea grupuri cu şase participanţi şi o secţiune nouă, din acest an, creaţie, la care vor concura şapte tineri. Majoritatea concurenţilor, circa 50, au vârste cuprinse între 10 şi 14 ani.

Pe lângă premiile în bani I, II şi III, menţiune (1.500 lei, 1.000 de lei, 600 lei, 200 lei) pe categorii, se vor acorda Trofeele Junior şi Teenager, dar şi unul special, al secţiunii Creaţie, Trofeul Creaţiei (2.500 de lei). Câştigătorul Marelui Trofeu va fi premiat cu înregistrarea unei piese în studioul lui Marius Moga, la fel ca şi anul trecut.

Juriul internaţional este alcătuit din Andrei Tudor (preşedinte), muzicianul italian Jurij Ricotti, Nico, Monica Anghel, Luminiţa Anghel, Aurelian Temişan, Paula Seling, Ovidiu Anton, compozitorul italian Francesco Morettini şi artista Zorica Ninkovic din Serbia. Prezentatoarea festivalului va fi Monica Davidescu.

Detaliile legate de eveniment au fost prezentate miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Hotelul Termal de Primăria Sânmartin, unde au fost prezenţi organizatorii Ovidiu Lazăr (preşedinte) şi părintele Paul Popa (vicepreşedinte), din partea Asociaţiei Enjoy Music, artiştii Nico, Monica Anghel, Luminiţa Anghel, Aurelian Temişan, rockerul Ovidiu Anton şi dirijorul Andrei Tudor.

Din partea gazdelor au participat primarul comunei Sânmartin, Cristian Laza, alături de directoarea Liceului tehnologic din comună, Ramona Bocşan şi profesoara de muzică de la aceeaşi instituţie, Loredana Pantea, implicate în organizare.

„Să ştiţi că nu facem lucrurile astea absolut gratuit. Avem şi noi interesele noastre!”, a spus, mai în glumă, mai în serios, primarul Laza, care a asigurat fondul de premiere din bugetul local. „Nu avem în fiecare zi alături de noi asemenea personalităţi muzicale ale ţării noastre, iar pe de altă parte, beneficiile se răsfrâng asupra staţiunii noastre, în anii următori, din punct de vedere turistic”, a afirmat primarul comunei Sânmartin.

Deschiderea oficială a festivalului, ce se va desfăşura în piaţeta de lângă Ştrandul Apollo, va avea loc vineri, de la ora 19.30, cu un spectacol al juraţilor, alături de care vor urca pe scenă Lil Rose, Ovidiu Lazăr, Cristina Pantea, Natalia Bendre, Rebeca Moje, Cristina Felappi, Georgiana Caba, Alesia Vasile, Corul şi Grupul Enjoy Music şi Grupul de chitarişti „Floare de lotus” Sânmartin.

Sâmbătă va fi ziua concursului propriu-zis, când de la ora 12,30 până la ora 20, cei 78 de concurenţi, selectaţi din cei 240 înscrişi din luna iunie în concurs, vor încerca să cucerească aprecierile juriului.pe categorii de vârstă.

Începând cu ora 20,30, pe scena festivalului va evolua trupa fondată de solistul şi compozitorul Ovidiu Anton, care a lansat recent albumul intitulat Templul Tăcerii.

Festivitatea de premiere va avea loc duminică, de la ora 12,30, când pe scenă vor cânta câştigătorii premiilor I şi ai celor patru trofee, alături de artiştii români: Monica Anghel, Nico, Luminiţa Anghel, Aurelian Temişan, Ovidiu Anton, Grupul Enjoy Music, Natalia Bendre şi Cristina Pantea.

În urma concursului, organizatorii vor trimite tuturor concurenţilor, ca şi la ediţia precedentă, prin email toate aprecierile şi comentariile specialiştilor din fişa de jurizare, cu notele acordate. Ovidiu Lazăr a afirmat că este singurul festival din ţară care procedează astfel, cu scopul de a fi transparenţi şi pentru a-i ajuta pe tineri să îşi îmbunătăţească performanţele.

Festivalul este organizat de Asociaţia Enjoy Music, în parteneriat cu Primăria Sânmartin şi cu Liceul Tehnologic Felix din Sânmartin.

Enjoy Music este o şcoală de muzică orădeană din cadrul Episcopiei Greco-Catolice din Oradea, unde copiii şi tinerii pot participa la cursuri de canto, pian, chitară şi cor. Totodată, dispune şi de un studio de înregistrări.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole