Timișoara 2023 – pe scena Sălii Capitol vor urca o sută de muzicieni ai Orchestrei Naționale a Franței – pe 31 mai şi 1 iunie, sub bagheta maestrului Cristian Măcelaru

O sută de muzicieni ai Orchestrei Naţionale a Franţei vor concerta la Timişoara pe 31 mai şi 1 iunie, pe scena Sălii Capitol, sub bagheta maestrului Cristian Măcelaru, directorul artistic al Festivalului Internaţional George Enescu.

Până să înceapă Festivalul Enescu 2023, vă puteţi întâlni cu maestrul Cristian Măcelaru, noul Director Artistic al Festivalului, precum şi cu Orchestra Naţională a Franţei în cadrul unui alt eveniment strategic pentru România, Timişoara Capitală Europeană a Culturii! O sută de muzicieni ai Orchestrei Naţionale a Franţei vor veni la Timişoara pe 31 mai şi 1 iunie 2023. Pe scena Sălii Capitol vor susţine două concerte extraordinare, sub bagheta lui Cristian Măcelaru, considerat cel mai în vogă dirijor român al momentului, care este şi director artistic al prestigiosului ansamblu„, informează pagina de Facebook a festivalului.

Cristian Măcelaru va fi prezent chiar în luna martie pentru două concerte la Timişoara.

Chiar în luna martie, vor avea loc o serie de evenimente rezultate din colaborarea dintre Orchestra Simfonică Federale din Koln şi Filarmonica Banatul. Tot sub bagheta lui Cristian Măcelaru, care este dirijor principal al Orchestrei din Koln, va avea loc un concert reunit al celor două ansambluri simfonice şi un concert vocal simfonic extraordinar susţinut de Orchestra şi Corul „Ion Românu” al Filarmonicii Banatul! Parcursul lui Cristian Măcelaru este strâns legat de Timişoara, unde a început prin a studia vioara la Liceul „Ion Vidu”, urmând apoi studii de dirijat în America„, a mai transmis sursa citată.

Timişoara, devenită oficial Capitală Europeană a Culturii în 2023, priveşte cu încredere spre spectacolul impresionant care va urma până în februarie 2024, cu peste 1.000 de evenimente planificate şi cu un mesaj internaţional despre valorile culturale ale municipiului transmis de sutele de diplomaţi şi jurnalişti care i-au fost alături în acest weekend, dar şi de cei până la un milion de vizitatori care sunt aşteptaţi aici în acest an, a declarat primarul Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole