Timișoara: noul terminal de plecări externe al Aeroportului Traian Vuia va fi dat în funcțiune pe 31 martie – are șase filtre de securitate, 18 ghișee check-in şi șase porți de scanare automată a documentelor

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunțat, vineri, că noul terminal al Aeroportului „Traian Vuia” din Timișoara va fi dat în funcțiune pe data de 31 martie, odată cu intrarea României în Spațiul Schengen, pe cale aeriană.

Acel terminal va fi terminal Schengen. Vechiul terminal de plecări, pe care îl folosim acum, va fi terminal non-Schengen. Deci, în 31 martie (data intrării României în zona Schengen cu punctele de frontieră de pe aeroporturi) va fi dat în folosință terminalul nou de la aeroport„, a spus ministrul Grindeanu, într-o declarație de presă susținută la Timișoara.

Terminalul de Plecări Externe va avea o suprafaţă construită de 12.000 de metri pătraţi, şase filtre de securitate, 18 ghişee check-in şi şase porţi de scanare automată a documentelor.

Investiţia se ridică la 184 de milioane de lei.

Finanţarea obiectivului este asigurată din trei surse: fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021), bugetul de stat şi veniturile proprii ale aeroportului. 

Recomandările noastre

Cele mai citite articole